{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ilija Lasić će tužiti osobe koje su ga optužile da je počinio državni udar zaustavivši migrante

21.5.2018. u 15:08
140
228
Ilija Lasić će tužiti osobe koje su ga optužile da je počinio državni udar zaustavivši migrante
140
Ilija Lasić će tužiti osobe koje su ga optužile da je počinio državni udar zaustavivši migrante
Ilija Lasić
Nakon što je specijalna jedinica MUP-a HNK u petak u Konjicu zaustavila pet autobusa s migrantima, a ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ovaj potez nazvao državnim udarom, druga strana sprema tužbe za klevetu. Ilija Lasić, komesar MUP-a HNK koji je izdao naredbu za zaustavljanje autobusa sada poručuje da ima valjane razloge za tužbe.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Lasićev advokat Davor Bunoza za Klix.ba kaže kako će njegov klijent podnijeti tužbu zbog klevete da je počinio državni udar.

"Tužba će biti podnesena protiv odgovornih osoba, toliko trenutno mogu reći. Mi smo u fazi prikupljanja dokaza, a ono što smo do sada prikupili govori da se u najmanju ruku radi o kleveti", kazao je Bunoza.

On nije želio imenovati osobe protiv kojih će tužba biti podnesena, ali je nagovijestio da će se to uskoro saznati. U međuvremenu je prokomentarisao događaje od petka.

"Lasić je poduzeo sve mjere da migranti sigurno dođu u Salakovac. Međutim, neposredno pred njihov dolazak, dobio je upozorenje mještana Bijelog Polja da će blokirati saobraćajnicu i da će biti nereda. Privremeno je spriječio njihov dolazak smatrajući da im je ugrožen život. Ne znamo zašto je to neko protumačio kao državni udar", izjavio je Davor Bunoza.

U državi u kojoj se ne provode odluke Ustavnog suda, nastavio je dalje advokat, državnim udarom se smatra to što je neko spriječio nerede.

"Kada je stanje postalo zadovoljavajuće, migranti su došli na odredište bez ikakvih problema", kazao je.

Prema odlukama koje Lasić ima, migranti su trebali biti smješteni u zatvorene centre, kasarne...

"Salakovac je izbjeglički centar otvorenog tipa. Deset godina zastupam izbjeglice i azilante te dobro poznajem tu problematiku. Ostaje pitanje na temelju kojeg zakonskog osnova su smješteni migranti, a ne tražioci azila ili priznate izbjeglice. Takav zaključak ili odluku nismo vidjeli", kazao nam je Davor Bunoza, pravni zastupnik Ilije Lasića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: