{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ilija Jurišić nije rekao "Na vatru odgovoriti vatrom"

F
23.9.2010. u 17:50
0
15
Ilija Jurišić nije rekao "Na vatru odgovoriti vatrom"
0
Ilija Jurišić nije rekao "Na vatru odgovoriti vatrom"
Ilija Jurišić (Foto: Arhiv)
Kako javlja RTV Tuzlanskog kantona sudije Apelacionog suda u Beogradu danas su slušali svjedočenje druge grupe svjedoka u nastavku suđenja po žalbenom postupku u slučaju Ilija Jurišić.
Videolinkom iz Suda BiH svjedočili su Nikola Slavuljica, Budimir Nikolić, Mehmed Bajrić, dok se četvrti svjedok Zlatan Cuvalj nije pojavio ni u beogradskoj, niti u sarajevskoj sudnici.

Nakon prvog dana svjedočenja, kada su iskaze dali sudionici događaja sa trase u Tuzli, danas je Sudsko vijeće u Beogradu saslušalo svjedoke koji su tokom dešavanja 15. maja 92. godine na Brčanskoj malti, bili u Stanici javne bezbijednosti, ističe Sinan Alić, iz Fondacije Istina, Pravda, Pomirenje.

U unakrsnom ispitivanju Sudsko vijeće je pokušalo pronaći pukotine u odnosu na ranija svjedočenja i iskaze Mehmeda Bajrića. Potvrđeno je da je uputa da se na vatru odgovori vatrom bila njegova.

Drugi svjedok Budimir Nikolić je istakao da bi i on isto postupio kao Jurišić da se nalazio na njegovom mjestu. U najkraćem, što je i najznačajnije, svi svjedoci su potvrdili jučerašnje riječi svjedoka odbrane i činjenicu da Jurišić nije ni u jednom segmentu odgovoran za događaje 15. maja 92. na ulicama Tuzle, te da kao dežurni operativni u policiji nije izdao, niti je mogao izdati naredbu.
Samo je prenio naredbu svog nadređenog.

Sudjenje se nastavlja i sutra, a iz Suda BiH će videlinkom svjedočiti Selim Bešlagić, Jasmin Imamović, Enver Delibegović i Benjamin Fišeković, dok bi se u beogradskoj sudnici trebao pojaviti tadašnji komandant kasarne JNA Mile Dubajić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: