{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ilija Jurišić nije rekao "Na vatru odgovoriti vatrom"

F
23.9.2010. u 17:50
0
15
Ilija Jurišić nije rekao "Na vatru odgovoriti vatrom"
0
Ilija Jurišić nije rekao "Na vatru odgovoriti vatrom"
Ilija Jurišić (Foto: Arhiv)
Kako javlja RTV Tuzlanskog kantona sudije Apelacionog suda u Beogradu danas su slušali svjedočenje druge grupe svjedoka u nastavku suđenja po žalbenom postupku u slučaju Ilija Jurišić.
Videolinkom iz Suda BiH svjedočili su Nikola Slavuljica, Budimir Nikolić, Mehmed Bajrić, dok se četvrti svjedok Zlatan Cuvalj nije pojavio ni u beogradskoj, niti u sarajevskoj sudnici.

Nakon prvog dana svjedočenja, kada su iskaze dali sudionici događaja sa trase u Tuzli, danas je Sudsko vijeće u Beogradu saslušalo svjedoke koji su tokom dešavanja 15. maja 92. godine na Brčanskoj malti, bili u Stanici javne bezbijednosti, ističe Sinan Alić, iz Fondacije Istina, Pravda, Pomirenje.

U unakrsnom ispitivanju Sudsko vijeće je pokušalo pronaći pukotine u odnosu na ranija svjedočenja i iskaze Mehmeda Bajrića. Potvrđeno je da je uputa da se na vatru odgovori vatrom bila njegova.

Drugi svjedok Budimir Nikolić je istakao da bi i on isto postupio kao Jurišić da se nalazio na njegovom mjestu. U najkraćem, što je i najznačajnije, svi svjedoci su potvrdili jučerašnje riječi svjedoka odbrane i činjenicu da Jurišić nije ni u jednom segmentu odgovoran za događaje 15. maja 92. na ulicama Tuzle, te da kao dežurni operativni u policiji nije izdao, niti je mogao izdati naredbu.
Samo je prenio naredbu svog nadređenog.

Sudjenje se nastavlja i sutra, a iz Suda BiH će videlinkom svjedočiti Selim Bešlagić, Jasmin Imamović, Enver Delibegović i Benjamin Fišeković, dok bi se u beogradskoj sudnici trebao pojaviti tadašnji komandant kasarne JNA Mile Dubajić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: