PDP
108

Igor Crndak: Ovdje će se desiti scenarij Republike Srpske, a to je da ova vlast konačno ode

Piše: A. Z.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
PDP je danas u Banjoj Luci predstavio aktivnosti Gradskog odbora, a ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak tom prilikom je prokomentarisao izjavu Milorada Dodika da ne odustaje od sna da RS i Srbija budu jedno, sukob pozicije i opozicije u Narodnoj skupštini RS te najave SNSD-a da će se u manjem bh. entitetu desiti makedonski scenarij.

"Srce svih nas koji živimo u Republici Srpskoj je jednim dijelom u Srbiji i i svi kad odemo u Beograd osjećamo da smo među svojima. Dodik samo manipuliše javnošću i to je narod prepoznao. Samo bih da ga pitam, šta je bilo s referendumom o nezavisnosti RS koji je obećao?", upitao je Crnadak.

Kazao je da je u NSRS ove sedmice demonstrovana sila i da pozicija zna da se nijedna vlast nije održala na silu te da takvo ponašanje pokazuje da su izgubili kompas.

"Ne znam na šta misle ovi iz vlasti kada spominju makedonski scenarij, tamo je nerede napravila vladajuća struktura. Ne razumijem zašto plaše građane. Desit će se scenarij Republike Srpske, a to je da vlast konačno ode i da RS konačno dobije poštenu i čestitu vladu", istakao je Crnadak.

Članovi Gradskog odbora PDP-a su najavili da će biti prisutni u svakoj banjalučkoj ulici i da nikada neće odustati od svojih snova da RS bude ekonomski stabilno i prosperitetno društvo.