BiH
0

Identifikovana osoba koja je izazvala požar u okolini Modriče

SRNA
Osoba čiji su inicijali N.L. osumnjičena je da je, paljenjem otpada na njivi, izazvala požar u okolini Modriče i protiv nje će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Utvrđeno je da je N.L. nakon krčenja njive 25. augusta, oko 17.00 sati, zapalio otpad i nisko rastinje, te da je vatra izmakla kontroli i zahvatila šumu u njegovom vlasništvu, a potom se proširila na šumu različitih vlasnika, kao i na dio šume kojom gazduje modrička Šumska uprava.

Povrijeđenih nije bilo, a u požaru je, osim niskog rastinja, izgorjela četinarska i oktobarna šuma.

Požar je lokalizovan jučer oko 18.00 sati. Vatru su gasili pripadnici teritorijalnih vatrogasnih jedinica iz Modriče i Dervente, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kotorskog, modričke Civilne zaštite, te mještani.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj apeluju da građani, prilikom uređenja imanja, budu odgovorni pri spaljivanju korova i drugog gorivog materijala i da to čine na površinama koje se mogu kontrolisati.

Apeluje se da građani uklone ostatke nesagorene materije da ih ne bi raznio vjetar i da bi se izbjegla pojava nekontrolisanog gorenja i požara koji mogu ugroziti život ljudi i pričiniti veliku matrijalnu štetu.