Slučaj u Sarajevu
53

Identifikovan vozač koji je vozio po pješačkoj stazi, uručen mu prekršajni nalog

A. Ku.
Foto. Klix.ba
Foto. Klix.ba
Vozač koji je jučer vozio automobil po pješačkoj stazi u sarajevskom naselju Alipašino Polje identifikovan je i uručen mu je prekršajni nalog, potvrđeno je za Klix.ba.
Jučer smo, podsjetimo, objavili snimak videosnimak koji prikazuje automobil koji se kreće pješačkom stazom, uz koju je biciklistička staza. Nesavjesni i bahati vozač direktno je ugrozio pješake, bicikliste i vozače električnih romobila.

"Počinilac je pronađen, identifikovan i uručen mu je prekršajni nalog", kazali su iz Operativnog centra MUP-a KS za Klix.ba.

Veliki broj građana je ovakvo ponašanje osudio putem društvenih mreža. Podsjetimo, sve je više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom koje uzrokuju oni koji se za volan odluče sjesti nakon konzumiranja alkohola ili voze neprilagođenom brzinom.

Krajem maja u saobraćajnoj nesreći poginula je 25-godišnja Azra Spahić. Nju je automobilom na pješačkom prijelazu na Marijin Dvoru, kod tržnog centra Sarajevo City Center (SCC), udario 26-godišnji Armin Berberović.

Berberović je izgubio kontrolu nad vozilom, a nedugo poslije nesreće je uhapšen. On je, između ostalog vozio brže od ograničenja i više puta su mu izdavani prekršajni nalozi zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita, ali protiv njega nisu podnošene krivične prijave.