Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lahko je Drotovi izvaditi licnu iz djepa i "IDENTIFIKOVATI" osobu. A gdje su razbojnici? Isti ste vi sljam kao ova gamad sto ubiše nevinog covjeka.Samo znate sa bureka na sladoled pa sa cevapa na kahvu.Ako bilo ko hoce da pljacka samo neka se ne blizi ugostiteljskim objektima jer tu su rojevi DROTOVA!!!
Slažem se,ubice i pljačkaši su prošli pored policijske stanice sudeći po snimku koji je napravio motociklista, dok ti isti policajci ,njih 4 da budem skroman puše cigarete i tipkaju mobitel čekajući da im radno vrijeme prođe ispred policijske stanice..Čuli su pucanj garantujem ,mogli su reagovati i blokirati ceste ili minimalno se dati u potjeru počinilaca.
Ja kako znam zaštitari nebi smjeli pucati tako revolveraški po ulici. To u zakonu ne postoji, postoje stroga pravila (koja izgleda niko ne hebe) gdje zaštitar ni u kakvoj situaciji ne smije pucati, on tu služi samo kao alarm i psihološki zastrašivač sitnih lopova i prevaranata. Ovakvu vrstu pljačke jedino policija smije rješavati pucnjavom. Svaki život je neprocjenjiv da se da nekom 'balavom' zaštitaru da puca po gradu. Sramota! Garantujem da čovjek nebi poginuo da su zaštitari radili po zakonu a vi pričajte šta hoćete.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Boze dragi... ni kriv ni duzan. RIP brate moj, zelim mir tebi i tvojoj porodici (ako je imao...)
Hmm s tim da su pljackasi pucali prema banci a zastitari prema ulici te nekom logikom cu zakljuciti da su zastitari ubili biciklistu.
Zbog malo novca da pogine nevin covjek! Divlji zapad je divlji stvarno i desavaju se pljacke,ali zastitari imaju pravo samo da zovu policiju,ako vide oruzje kod pljackasa,a ne da se obracunavaju sa njima i ugrozavaju sigurnost neduznih tim "glupim potezom"! U pametnim zemljama,propali drotovi i bivsi kriminalci(takvi se obicno bave poslom zastitara)nemaju pravo nositi oruzje! Lopove treba za muda objesiti,ali isto tako treba i ove zastitare razduziti "vatrenog oruzja"! Zalim samo ovog covjeka i njegovu porodicu!
Treba policiji dati veće plaće, dobru opremu i puno veća ovlašćenja, kako bi mogli adekvatno odgovoriti na sav ovaj silni kriminal koji se dešava u gradu.
Ma ove zastiitare treba izbacit iz firmi. oni su samo maska za lopovluk. To su najveci ne radnici koji primaju platu, tacnije, gospodski nas kamatare. Ne rijetko ih uhvatim kako spavaju na stolici.
Šta tebe briga, ne plaćaš ih ti
najlakse je po policiji i zastitarima palamuditi, a svaki gradjanin a takvih je sve vise koji ima dozvolu da nosi i upotrjebi naoruzanje bi u toj situaciji reagovao, a da policiju treba dobro prestrukturirati treba da ne polazu testove imal zivota na marsu i jel im iq 140 nego da se zna konkretno sta treba da bi bio policajac, da te ne moze pretrcat svaki 15godisnjak, da nemas visak kilograma, ne moras bit bilder al da znas koristit svoju snagu da znas koristit noz pistolj masinku, da se znas ponasat kad u grupi svojih kolega trcis, kad se sjetim onog napada na americku ambasadu od onog zavedenog fanatika, trce nasi specijalci jos su sto specijalci a na fotografiji jednom kaciga spala preko pola lica i nista ne vidi drugi trci ispred njega umjesto u horizontali il vertikali s njim i zvjera oko sebe, snajperstima je trebalo punih 15 min sa neka tako velke udaljenosti i sa pogleda ko na dlanu da ga pogode iz drugog il treceg pokusaja, sljedeca stvar je ko vrsi koordinaciju policije...!!!
jednom napisete da je pogodjen ispred banke, drugi put na stojcevcu...pa gdje je pobogu
Ja jaka uspijeha!!!!!!!!!!!
Nego, čemu nama služe biometrijske lične karte - fol najnoviji standardi, što nam otiske uzimaju, CIPS i to kad se čovjek ne može identifikovati u što kraćem roku?
Jadan Kemo :( Roditelji su mu umrli kad je bio mali. Mladost proveo u Armiji/Ratu. Poslije rata bio godinama bez ikakvih primanja . I taman ga krenulo prije godinu dana izganjao da ima stalna primanja, zena i sada ovo :( Nema puno ljudi za koje to mogu reci ali Kemo je stvarno bio dobrica i ljudina !
Glavni vam problem dosad bio što zaštitari ne rade ništa tokom pljačke banke, a sad vam je problem kad djeluju. Ma niste vi nizašta. Bitno vam je samo da se kenja.
Kad nam ovako daju samo inicijale kriminalaca ili zrtava ja se shebem uvijek
Znaci doslo je vrijeme ...,kao kad je Alkapone u Americi pljackao, koliko je unazadjena drzava izracunajte ...1934-2015 g,...no coment.!
@@@@MISTIC legendo o cemu ti pricas stavi se u polozaj ovih sviju kolega ZASTITARA koji obavljaju svoj posao tj.hrane svoju porodice/obitelji pa onda NESTO PRICAJ... sve neke strucnjaci preko interneta sa laznim imenima... R,I.P
Postoji li mogućnost da su ga u razmjeni vatre zaštitari pogodili?
Zaštitari su u ovom slučaju prekoračili svoje ovlasti i prekršili Zakon koji jasno određuje granice njihovog djelovanja, ne sumnjam da su oni potjeru vršili u dobroj namjeri, ali radi te potjere i vatrenog obračuna sa kriminalcima je izgubljen jedan nevini ljudski život...