|

ICITAP donirao Službi za poslove sa strancima opermu vrijednu 50.000 dolara

ICITAP donirao Službi za poslove sa strancima opermu vrijednu 50.000 dolara
31
Klix.ba
1.12.2014. u 14:29
1
komentara
31

dijeljenja
ICITAP donirao Službi za poslove sa strancima opermu vrijednu 50.000 dolara
Međunarodni program Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga (ICITAP) donirao je Službi za poslove sa strancima policijsku opremu, odnosno taktičke uniforme, vrijednu 50.000 dolara.
Tokom današnjeg uručenja donacije u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu direktor ICITAP-a u BiH Charles Bennett potcrtao je predanost SAD u pružanju pomoći daljem jačanju kapaciteta državnih institucija BiH.

"Služba ima izuzetno važnu ulogu ne samo u sigurnosnom sektoru BiH, regiona, nego i u širem kontekstu s obzirom na rastuće izazove u oblasti ilegalnih migracija, trgovine ljudima i prekograničnog terorizma. Stoga nam je zadovoljstvo biti partner Službe te na taj način učestvovati u izgradnji sigurnije i stabilnije BiH i Balkana", naveo je Bennett.

Direktor Službe za poslove sa strancima Dragan Mektić naglasio je kako iznimno cijeni višegodišnju vrlo uspješnu saradnju i podrušku koju ICITAP pruža Službi.Dodao je kako podrška međunarodnih partnera ima dodatnu vrijednost s obzirom na sve veće izazove koji se stavljaju pred Bosnu i Hercegovinu na putu evropskih integracija, a naročito su smislu efikasne borbe protiv svih oblika ileglanih migracija i prekograničnog terorizma.

"Služba je opravdano prepoznata kao pouzdan partner imigracionom službama regiona i EU. Trenutno raspolažemo svim neophodnim kapacitetima i instrumentima da se suprostavimo ilegalnim migracijama. Međutim, kako bi se uspješno nosili sa tom problematikom neophodna je stalna nadogradnja u smislu da novi trendovi u ilegalnim migracijama budu propraćeni i novim metodama, rješenjima te tehničkom osposobljenošću naših kadrova u čemu se ogleda značaj i ove današnje donacije", rekao je direktor Mektić, saopćeno je iz Službe.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...