{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ICITAP donirao Službi za poslove sa strancima opermu vrijednu 50.000 dolara

1.12.2014. u 14:29
31
1
ICITAP donirao Službi za poslove sa strancima opermu vrijednu 50.000 dolara
31
ICITAP donirao Službi za poslove sa strancima opermu vrijednu 50.000 dolara
Međunarodni program Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga (ICITAP) donirao je Službi za poslove sa strancima policijsku opremu, odnosno taktičke uniforme, vrijednu 50.000 dolara.
Tokom današnjeg uručenja donacije u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu direktor ICITAP-a u BiH Charles Bennett potcrtao je predanost SAD u pružanju pomoći daljem jačanju kapaciteta državnih institucija BiH.

"Služba ima izuzetno važnu ulogu ne samo u sigurnosnom sektoru BiH, regiona, nego i u širem kontekstu s obzirom na rastuće izazove u oblasti ilegalnih migracija, trgovine ljudima i prekograničnog terorizma. Stoga nam je zadovoljstvo biti partner Službe te na taj način učestvovati u izgradnji sigurnije i stabilnije BiH i Balkana", naveo je Bennett.

Direktor Službe za poslove sa strancima Dragan Mektić naglasio je kako iznimno cijeni višegodišnju vrlo uspješnu saradnju i podrušku koju ICITAP pruža Službi.Dodao je kako podrška međunarodnih partnera ima dodatnu vrijednost s obzirom na sve veće izazove koji se stavljaju pred Bosnu i Hercegovinu na putu evropskih integracija, a naročito su smislu efikasne borbe protiv svih oblika ileglanih migracija i prekograničnog terorizma.

"Služba je opravdano prepoznata kao pouzdan partner imigracionom službama regiona i EU. Trenutno raspolažemo svim neophodnim kapacitetima i instrumentima da se suprostavimo ilegalnim migracijama. Međutim, kako bi se uspješno nosili sa tom problematikom neophodna je stalna nadogradnja u smislu da novi trendovi u ilegalnim migracijama budu propraćeni i novim metodama, rješenjima te tehničkom osposobljenošću naših kadrova u čemu se ogleda značaj i ove današnje donacije", rekao je direktor Mektić, saopćeno je iz Službe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: