{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ibrahim Sušić novi Guinnessov rekorder u brzini jedenja keksa?

S
12.2.2012. u 20:42
0
64
Ibrahim Sušić novi Guinnessov rekorder u brzini jedenja keksa?
0
Ibrahim Sušić novi Guinnessov rekorder u brzini jedenja keksa?
Ibrahim Sušić
Dvadesetogodišnji Ibrahim Sušić iz Gornjeg Vakufa trenutno se nalazi na prvom mjestu kada je riječ o brzini jedenja tri petit kesa u ovogodišnjem pokušaju obaranja rekorda koji trenutno drži Britanac Ambrose Mendy koji je 2005. godine postavio rekord od 34,78 sekundi.
Student prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, 20-godišnji Ibrahim Sušić iz Gornjeg Vakufa trenutno se nalazi na prvom mjestu u brzini jedenja tri petit keksa u ovogodišnje pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda. Sušiću je za ovaj podvig trebalo 47,41 sekundi. Kako kaže, njegov rekord i zvanično su priznale sudije koje prate obaranje rekorda.

"Gledao sam stranicu Guinnessovih rekorda jer imam u planu obaranje jednog rekorda sa svojim kolegama sa fakulteta. Onda sam slučajno naišao na takmičenje u jedenju keksa i čim sam vidio vrijeme trenutnog prvog mjesta, rekao sam cimeru mogu ja i brže", kaže Sušić za naš portal.

Takmičenje u ovoj kategoriji otvoreno je do maja i, kako kaže, ukoliko ga neko u međuvremenu pretekne, spreman je ići i ispod 47 sekundi.

Pravila u ovoj kategoriji kažu da keks mora biti dimenzija 66 x 69 x 4.5 milimetara. Na keksu ne smije biti nikakav namaz niti se u toku jedenja smije piti piće. Svaki keks mora biti pojeden prije nego se uzme drugi i svaki put morate pokazati preko kamere da ste pojeli prethodni keks.

Iz Guinnessovih rekorda upozoravaju da ne pokušavate više puta u toku jednog dana obaranje ovog rekorda koji trenutno drži Britanac Ambrose Mendy koji je 2005. godine postavio rekord od 34,78 sekundi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: