{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ibrahim Spahić počasni građanin italijanskog grada Montorio al Vomano

S
29.11.2010. u 11:27
0
3
Ibrahim Spahić počasni građanin italijanskog grada Montorio al Vomano
0
Ibrahim Spahić počasni građanin italijanskog grada Montorio al Vomano
Na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća grada Montorio al Vomano, nakon obrazloženja gradonačelnika dr. Alessandra Di Giambattiste, govora šefova političkih grupa i jednoglasne odluke Gradskog vijeća, Ibrahim Spahić proglašen je prvim počasnim građaninom.
U Odluci o proglašenju počasnim građaninom ističe se da je Spahić proglašen počasnim građaninom zbog političke i kulturne posvećenosti, poštivanja drugog i drugačijeg, afirmacije prava manjina i autentičnog graditeljstva mira i ljudskih vrijednosti kroz građanske inicijative, kulturu i umjetnost.

Na sjednici Gradskog vijeća bili su prisutni i predstavnici regije Abruzzo, provincije Teramo i građani grada Montorio al Vomano. Zahvaljujući na ovom izuzetnom priznanju Spahić je istakao da je to priznanje svim borcima za borbu protiv fašizma u svijetu.

"Simbolička povezanost ovogodišnjeg priznanja koje sam dobio od mog rodnog Sarajeva Šestoraprilske nagrade i proglašenje za počasnog građanina grada Montorio al Vomano obavezuje me na jačanje i izgradnju novih odnosa naših gradova i zemalja koje daju izuzetan doprinos kulturi mira i povezivanju civilizacija. Građanske partije i inicijative predstavljaju interese manjina i naših zemalja, građane posvećene razvoju jedinstva svijeta u različitostima. Izgradnja mira i stabilnosti ima neprocjenjivo značenje i vrijednost", istakao je Spahić u obraćanju Gradskom vijeću Montorio al Vomana.

"Italija i Bosna i Hercegovina povezane su ne samo zajedničkim morem, već i poviješću i u vremenu globalne krize, od euromediteranskih zemalja posebno se očekuju se novi odgovori na pitanja o čovjekovom životu, slobodi, miru i razvoju. Evropsko građanstvo nezamislivo je bez vrijednosti koje imaju zemlje kao što su BiH i Italija. Nove generacije imaju pravo na promjene koncepta života i pravo na slobodan izbor, pravo na novi kvalitet života", kazao je Spahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: