{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ibrahim Spahić počasni građani Montorio al Vomana

S
22.9.2010. u 15:12
0
3
Ibrahim Spahić počasni građani Montorio al Vomana
0
Ibrahim Spahić počasni građani Montorio al Vomana
Ibrahim Spahić
Predsjednik Građanske demokratske stranke Bosne i Hercegovine i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Ibrahim Spahić, bit će proglašen prvim počasnim građaninom grada Montorio al Vomana u italijanskoj provinciji Teramo, regija Abruzzi.
U obrazloženju odluke navodi se da će Spahiću takva titula biti dodijeljena zbog njegovog doprinosa miru, slobodi i interkulturalnom dijalogu, a vezuje se za prvu pobjedu koju je 1943. godine italijanski pokret otpora u Drugom svjetskom ratu izvojevao nad nacističkom vojskom, čemu su doprinijeli mnogi građani tog grada i cijelog regiona.

"Ova nagrada mi predstavlja veliku čast, jer je to priznanje koje pripada svim antifašistima u BiH. Posebno me raduje što dolazi u godini u kojoj sam dobio Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva", kazao je Spahić.

Ocijenio je da je to priznanje vezano za ono čemu je posvetio cijeli život - borbi za mir, interkulturalnom dijalogu, prevenciji konflikata, te slobodi.

"Ovo priznanje je ujedno promocija Bosne i Hercegovine i Sarajeva u svijetu, drugačijeg života i poštivanja drugačijeg te predstavlja jedan eho s juga Italije, kraja u kojem se slavi život, sloboda i mir te poštuju ljudi", istaknuo je Spahić.

Spahić će povodom ovog proglašenja učestvovati na prvom festivalu "Mediterranean Emergencies", koji kroz kulturne i umjetničke projekte promovira kulturu mira i slobodu, a bit će održan u 18 gradova regije Abruzzi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: