{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IBCM: Tretman karcinoma dojke treba obavljati timski

F
22.4.2007. u 09:04
0
0
IBCM: Tretman karcinoma dojke treba obavljati timski
0
IBCM: Tretman karcinoma dojke treba obavljati timski
dr. Alberto Costa
Tretman karcinoma dojke je kompleksan i obavlja se timski, multidisciplinarno. U tome učestvuju hirurzi, radiolog dijagnostičar, radijacijski onkolog i medicinski onkolog, a sve radi najboljeg tretmana pacijentice, poručio je doktor Alberto Costa, direktor Evropske škole onkologije u Milanu.
Jučer je u Sarajevu završen dvodnevni rad Prvog interkonferencijskog sastanka o karcinomu dojke (Theinterconference Breast Cancer Meeting IBCM).

Riječ je o sastanku na kome je učestvovalo oko 350 participanata, većinom iz zemalja jugoistočne Evrope i zemalja Evropske unije, Azije i Afrike.

Kopredsjedavajuća ove konferencije doc.dr. Hiba Bašić, šefica Instituta za radioterapiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu izjavila je novinarima da ja ovaj skup bio jako poučan ne samo za ljekare iz BiH nego za sve one koji se bave tretmanom karcinoma dojke.

Ona je naglasila potrebu nastojanja da se u BiH uvede plastična rekonstrukcija dojke kod žena kod kojih je učinjen radikalni operativni zahvat, te da društvo prizna te troškove, jer se, kazala je, ne radi ni o kakvom estetskom zahvatu nego nastavku hirurškog i psihološkog liječenja žene.

Ova konferencija o karcinomu dojke je ujedno četvrta koja je održana u Sarajevu.

Prethodne tri konferencije su bile namijenjene samo doktorima, dok je četvrta namijenjena i doktorima, onkološkim sestrama i pacijentima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: