BiH
34

I vi možete pomoći: Donirajte knjige za škole poplavljenih područja u BiH

Piše: L. Č.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Na Sarajevo Holiday Marketu možete kupiti neki lijepi poklon, dobro se zabaviti, ali i učiniti dobro djelo.

U Happy Houseu, jednoj od kućica Sarajevo Holiday Marketa koji na Trgu Alije Izetbegovića u Sarajevu, možete donirati knjige i školske lektire za učenike škola iz poplavama pogođenih područja u BiH.

U maju 2014. godine, u velikim poplavama koje su zadesile našu zemlju, stradale su brojne škole, a đaci su ostali bez neophodne opreme, između ostalog i bez knjiga i školskih lektira. Ovo je prilika da donirate knjige koje će biti proslijeđene u školske i gradske biblioteke u najviše stradalim područjima BiH, kao što su Maglaj, Doboj, Doboj Jug, Domaljevac, Šamac, Bijeljina i Gračanica.

Akcija prikupljanja knjiga počela je danas, a zasad se u korpi za donacije nalazi tek nešto školskog pribora. Ukoliko želite pomoći, knjige možete donirati svaki dan u periodu od 10 do 22 sata, a akcija će trajati sve do 14. januara. Inače, Happy House kućica je mjesto na kojem se prodaju proizvodi Udruženja osoba s poteškoćama u razvoju BiH.

Ovaj projekat organizuje Fondacija USAID, koja na ovaj način želi doprinijeti kulturnom oporavku i normalizaciji života u ugroženim područjima BiH.