{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I to je moguće: Bez ceremonije u saobraćaj puštena obnovljena cesta u Kaknju

26.9.2018. u 11:42
1.033
58
I to je moguće: Bez ceremonije u saobraćaj puštena obnovljena cesta u Kaknju
1.033
Dok pojedini političari u jeku predizborne kampanje svečano otvaraju prvi sloj asfalta na cesti ili po nekoliko desetina metara puta, u našoj zemlji ima i slučajeva gdje je sve svedeno na normalan nivo - bez svečanosti, ceremonija i vrpci.
To je slučaj u Općini Kakanj koja je prije nekoliko dana i zvanično završila obnovu glavne saobraćajnice u centru grada i pustila je u rad bez svečanosti.

Dok je javnost u Kaknju očekivala presijecanje svečane vrpce uz pitanja "Da li čekate dan pred izbore?", "Kada ćete pustiti cestu?" i "Ko dolazi na otvorenje", iz Općine Kakanj su javnost informisali na svečanog otvorenja neće biti i da ništa slično nije bilo planirano ni prije početka projekta obnove glavne saobraćajnice.

"Obavijest koju smo uputili da je rekonstruisana saobraćajnica u funkciji smatrajte otvaranjem. U zdravlju, sreći i rahatluku koristili saobraćajnicu", kazali su iz Općine Kakanj.

U sklopu ovog projekta rekonstruisano je blizu jednog kilometra glavne saobraćajnice u centru grada u sklopu koje je izgrađena biciklistička staza, postavljena nova rasvjeta i uređena odvodnja oborinskih voda.

"U okviru ovih radova izgrađen je i novi, treći po redu, kružni tok u gradskoj zoni Kaknja. Unutar novog kružnog toka koji se nalazi u blizini zgrade Policijske stanice Kakanj bit će izgrađen veliki Cvijet Srebrenice u znak poštovanja i pijeteta prema žrtvama genocida koji je izvršen nad Bošnjacima Srebrenice 1995. godine", dodali su iz Općine Kakanj.

Uz šetnicu je postavljen i mobilijar za dječiju igru i zabavu, izmijenjena komunalna instalacija, a čitav projekt je realizovan bez kreditnih zaduženja.

“Odbacili smo uobičajene stereotipe koji se ogledaju u floskulama 'ne može se ništa napraviti', 'to je skupo', 'nema novca', 'to je utopija', 'treba čekati bolja vremena' i drugo. Svjesni smo činjenice da je rad ključna odrednica kojom se pokazuje pripadnost porodici savremenih evropskih zemalja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: