I pored odluke Ustavnog suda BiH: Dodik sutra pravi prijem povodom "dana i krsne slave RS-a"

A
Anadolija
27.12.2015. u 12:13
159
317
I pored odluke Ustavnog suda BiH: Dodik sutra pravi prijem povodom "dana i krsne slave RS-a"
159
I pored odluke Ustavnog suda BiH: Dodik sutra pravi prijem povodom "dana i krsne slave RS-a" Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iz Ureda za odnose sa javnošću Kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika danas je saopćeno kako će sutra, 28. decembra, u Palati Republike biti upriličen prijem "povodom obilježavanja 9. januara - dana i krsne slave Republike Srpske, Svetog arhiđakona Stefana".
Manifestacija će početi prijemom sportista, studenata, nagrađenih učenika, kulturnih i naučnih radnika iz Republike Srpske. Kako se navodi, u toku dana slijedi prijem delegacije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske, delegacije Vlade Republike Srpske i predstavnika RS-a u zajedničkim organima BiH, delegacije Ustavnog suda RS-a, delegacije pravosudnih organa RS-a, Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i delegacije Ministarstva odbrane BiH i drugi. 

Pored toga planiran je i prijem privrednika i predstavnika javnih medija. 

Inače, Ustavni sud BiH prošlog mjeseca utvrdio je da Zakon o praznicima RS nije u skladu sa Ustavom BiH i naložio Narodnoj skupštini RS da u roku od šest mjeseci od dostavljanja ove odluke usaglasi ovaj zakon sa Ustavom BiH.


Komentari (317)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: