Podrška civilima
1.7k

I na Fortici iznad Mostara zavijorile se zastave Palestine i RBiH

G. Š.
Na brdu Fortica iznad Mostar danas su zavijorile zastave Palestine i Republike Bosne i Hercegovine, koje je postavila grupa građana u znak podrške palestinskom narodu i iskazivanju solidarnosti sa žrtvama žestokih sukoba koji traju na području Gaze.
Zastava Palestine danas se u Mostaru zavijorila i sa Starog mosta koju je također izvisila grupa građana, a član Kluba skakača u vodu Mostari je izveo skok u Neretvu u znak podrške palestinskom narodu u želji da se zaustave stradanja nedužnih civila.

Podsjetimo da su sa Starog mosta u Mostaru u svijet do sada poslane brojne poruke solidarnosti sa žrtvama nasilja i da se mnogo puta porukama sa UNESCO-ovog spomenika apelovalo na svjetske moćnike da rade na uspostavi mira i zaustavljanju svih sukoba i stradanja.

Također je Sveučilište u Mostaru prije dva dana pružilo podršku izraelskom narodu i partnerima nakon iznenadnog napada iz Pojasa Gaze na Izrael, istaknuvši zastavu ove zemlje na zgradu obrazovne institucije.

Uz podijeljene podrške iz Mostara svi podjednako apeluju na svjetske moćnike da urade sve kako bi zaustavili sukobe i stradanja nedužnih civila.