BiH
1

I jutros gužva na Doljanima, čeka se više od sat

FENA
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu i uz dobru vidljivost.

Izuzetak su putevi u istočnim krajevima, kao i na širem području Doboja, gdje je u ovim jutarnjim satima vidljivost smanjena zbog magle, a kolovoz vlažan.

Još je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu M-17 Doboj-Maglaj kod mjesta Kosova u toku su završni radovi na asfaltiranju. Apelujemo na vozače da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju (semafori) i upute ovlaštenih lica. Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Rostovo, Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno, Sarajevo-Olovo i Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani).

Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka (na lokalitetu Ugra), zbog većeg odrona, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se duže od jedan sat, dok na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. GP Brčko-Gunja otvoren za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.