BiH
0

Na GP Doljani čeka se do dva sata

FENA
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se bez dužih zastoja.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička i manja teretna vozila mogu koristiti obilazni put preko Tobuta i Priboja.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Zbog održavanja auto-trke na dionici magistralne ceste M-4.2 Cazin-Srbljani, saobraćaj će danas do 19.00 sati biti obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na graničnom prijelazu Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko dva sata, a na ulazu u BiH oko 30 minuta.

Vozačima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, savjetuje se da koriste granične prijelaze: Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, dok onima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće ili Ivanica.

Na GP Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima, zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.