Poznati kantautor
199

I Ibrica Jusić dočekao ratnog zločinca Valentina Ćorića: Spasio mi je glavu u Mostaru

Klix.ba
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Među onima koji su jučer na zagrebačkom aerodromu dočekali ratnog zločinca Valentina Ćorića, bivšeg visokog dužnosnika tzv. Herceg-Bosne, koji je nakon dvije trećine odslužene kazne pušten na slobodu, bio je i hrvatski kantautor bh. porijekla Ibrica Jusić.

Upitan kako komentira sam proces koji je vođen protiv Ćorića rekao je da "neće politiku u svoju butigu", ali smatra da su nas "prodali mangupi", prenosi Večernji list.

Jusić je rekao kako ga je Valentin Ćorić spasio kada je u Mostaru "skoro izgubio glavu", što je i jedan od dodatnih razloga zašto je došao na doček.

Haški sud osudio je na ukupno 111 godina zatvora šestoricu bivših funkcionera tzv. Herceg-Bosne zbog zločina počinjenih nad Bošnjacima 1993. i 1994. godine.

Krivim su proglašeni najviši dužnosnici ove tvorevine i to premijer Jadranko Prlić, ministar odbrane Bruno Stojić, načelnici Glavnog štaba HVO-a general Slobodan Praljak i Milivoj Petković te zapovjednik Vojne policije HVO-a Valentin Ćorić i voditelj Kancelarije za zarobljeničke centre Berislav Pušić.