BiH
0

I Fahrudin Radončić osudio napade na Ambasadu SAD-a

FENA
Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, najoštrije je osudio današnji napad na Ambasadu SAD-a u Sarajevu.

„Ovaj teroristički akt nije sam napad na SAD već i na državu BiH i sve njene građane, naročito ako se zna da je ova zemlja i opstala zahvaljujući nesebičnoj pomoći naroda i Vlade SAD-a. Sarajevo ima tu historijsku nesreću da je nerijetko meta monstruoznih radikala, vođenih velikodržavnim ili različitim vjerskim fundamentalizmima. Pravna država mora ovdje reagirati" izjavio je Radončić, saopćeno je iz Saveza za bolju budućnost.

On ističe da obračun s ovom vrstom terorizma treba početi tako što će se utvrditi koji su politički projekti i vladajuće grupe prije 20 godina omogućili uvoz ideologija koje nisu bile prisutne na ovim prostorima i tako otkriti mrežu i potencijalne počinitelje užasnih zločina i nedjela koja ovu zemlju, na najnegativniji način, ponovo dovode u udarne termine svjetskih televizija i naslovnice novina.

"Na kraju, uopće ne sumnjam da mi kao društvo imamo snage da pobijedimo zlo terorizma koji nije samo naš, već i planetarni problem“, poručio je Radončić u svojoj izjavi.