{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I državne službe BiH tragaju za italijanskim svećenikom Lucianom Ciciarellijem

15.8.2015. u 17:10
9
38
I državne službe BiH tragaju za italijanskim svećenikom Lucianom Ciciarellijem
9
Oružane snage BiH i Federalna uprava civilne zaštite tragaju za italijanskim državljaninom Lucianom Ciciarellijem koji je nestao 2. augusta 2015. godine u Međugorju.
Iz Ministarstva odbrane BiH saopćeno je da Oružane snage BiH od ranih jutarnjih sati helikopterom UH1H vrše zračno izviđanjе i pretraživanje lokaliteta općine Čitluk – Međugorje, uključujući i 30 pripadnika 4. pješadijske brigade OS BiH, tražeći nestalog italijanskog državljanina Luciana Ciciarellija.

Angažman OS BiH odvija se u skladu sa procedurama, odnosno putem Ministarstva sigurnosti BiH na zahtjev Federalne uprave civilne zaštite FBiH, a na osnovu zahtjeva Općinske službe civilne zaštite općine Čitluk.

Helikopter UH1H iz kasarne Rajlovac poletio je u 7:20 sati, nakon čega je po planu pretraživanja i u koordinaciji sa jedinicama na terenu pretraživao širi rejon Međugorja, Žitomislića, Čitluka i Ljubuškog. Helikopter se u kasarnu Rajlovac vratio u 13:20 sati. Za nestalim italijanskim državljaninom u potrazi je 30 pripadnika 4. pješadijske brigade OS BiH.

Iz Federalne uprave civilne zaštite (FCUZ) saopćeno je da su pripadnici FUCZ za potrage na terenu stigli u petak sa dva psa tragača i u ranim jutarnjim satima uključili se u potragu za Lucianom Ciciarellijem, svećenikom italijanskog porijekla.

Vodiči sa psima iz FUCZ, uz vodiča GSS-a koji poznaje teren, pretraživali su od 5:30 sati u zoni koja nije bila pretražena.

Također, pored Oružanih snaga BiH i Federalne uprave civilne zaštite u potragu za Ciciarellijem uključili su se i pripadnici MUP-a, GSS-a u BiH i GSS-a iz Hrvatske.

Potraga se odvija na putu od Međugorja prema Šurmancima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: