{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I dalje nema uslova za potvrđivanje rezultata izbora za Dom naroda

F
16.3.2011. u 13:59
0
10
I dalje nema uslova za potvrđivanje rezultata izbora za Dom naroda
0
I dalje nema uslova za potvrđivanje rezultata izbora za Dom naroda
Maksida Pirić (Foto: CIN)
Stav Centralne izborne komisije BiH i dalje je da se nisu stekli uslovi za potvrđivanje rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH dok se izbori ne provedu u svih 10 kantonalnih skupština, izjavila je danas Feni glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić.
Pirić je bila zamoljena za stav CIK-a nakon rješenja Suda BiH na žalbu Amira Zukića na obavještenje CIK-a da mu do okončanja posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH ne može izdati uvjerenje o dodjeli mandata. Sud BiH je donio rješenje kojim je uvažio Zukićevu žalbu i obavezao CIK da u roku od osam dana odluči o Zukićevom zahtjevu za izdavanje uvjerenja o dodjeli mandata za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH. Zbog toga je danas iz Socijaldemokratske partije BiH najavljeno da razmišljaju o podnošenju krivične prijave protiv predsjednice CIK-a Irene Hadžiabdić.

Glasnogovornica CIK-a kaže da je Sud BiH ukazao na proceduralni propust, jer je CIK trebao i formalno odgovoriti podnosiocima zahtjeva da imaju pravo žalbe Sudu BiH, ali da Sud BiH nije ulazio u suštinu odgovora.

Pirić je najavila da će CIKBiH postupiti po rješenju Suda BiH i već sutra na dnevni red staviti zaključak u slučaju Amira Zukića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: