{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Hvala dokazanom prijatelju BiH Stjepanu Mesiću

S
28.7.2011. u 16:05
0
25
Hvala dokazanom prijatelju BiH Stjepanu Mesiću
0
Hvala dokazanom prijatelju BiH Stjepanu Mesiću
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, sa zamjenicima Jerkom Ivankovićem Lijanovićem i Desnicom Radivojevićem, primio je danas, u sjedištvu Vlade FBiH u Sarajevu, delegaciju Internacionalne lige humanista (IHL) na čelu sa predsjednicom Elizabet Rehn i počasnim predsjednikom ove asocijacije Stjepanom Mesićem.
Govoreći o aktivnostima IHL-a, njeni predstavnici su kazali kako je riječ je o jedinoj međunarodnoj asocijaciji čije je sjedište u glavnom gradu naše zemlje, te da ona okuplja pojedinace sa svih kontinenata, dobitnike Nobelove nagrade, ugledne znanstvenike, kulturne i javne djelatnike, vjerske dostojanstvenike, te druge mirotvorce koji svojim radom i djelovanjem grade mir, povjerenje i demokraciju. Kako su istakli, ovo je jedinstvena organizacija koju su utemeljili nobelovci, a 112 njih je diglo svoj glas protiv agresije na Hrvatsku i BiH, što je nezabilježeno u historiji.

Predstavnici IHL-a dali su punu podršku dosadašnjem radu Federalne vlade, prepoznavši u njoj, kako su istakli, vladu čiji su ciljevi istovjetni s ciljevima i misijom IHL-a, a ogledaju se u demokratiji, jednakopravnosti, humanizmu.


Premijer Nikšić iskazao je poštovanje za angažman i misiju koju vodi Internacionalna liga humanista, te dao punu podršku njenom radu. Posebno se zahvalio bivšem predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću koji je, kako je kazao, dokazani prijatelj naše zemlje, a koji sada u funkciji počasnog predsjednika IHL-a nastavlja promovirati BiH i njene vrijednosti, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: