Sarajevo
0

Humanitarni iftar u "Kolobari"

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U bašti "Kolobara" na Baščaršiji u subotu, 21. augusta, bit će organizovan "humanitarni iftar udruženja altruista "Dobro".

Minimalna cijena ulaznice je 10 KM, a maksimalna cijena nije određena. Sva skupljena sredstva će biti donirana za kupovinu specijalne hrane za za djecu oboljelu od celijakije, dijabetesa tipa 1 i cistične fibroze (Fadil Halilović, Elmedin Hrnjica, Lejla Hadžikadunić, Merdita Šabić, Benjamin Berić, Zenan Hrkić, Almira Alispahić i Amar Šabović).

Iftarski meni, koji će spremati volonterke i volonteri (uz pomoć sponzora), se sastoji od soka, pola somuna, glavnog jela (pita, piletina, dolma) i kolača. Pored prisustva, svoj doprinos možete dati i proslijeđivanjem ove pozivnice na što više adresa ili kuhanjem/kupovinom/doniranjem hrane za ovaj iftar.

Svi oni koji žele pomoći prilogom ali nisu u mogućnosti prisustvovati iftaru mogu to učiniti uplatom na račun udruženja: 1610000055480034 u Raiffeisen banci, obavezno sa svrhom: “Za humanitarni iftar” ili novac predati nekom od volontera koji će prilog ubaciti u "kasicu-dobricu" u kojoj će se skupljati prilozi na ulazu u "Kolobaru".

Sva hrana koja ostane nakon iftara bit će donirana u humanitarne svrhe, saopćili su iz udruženja "Dobro".