Humanitarna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju SKB Mostar

F
FENA
17.12.2015. u 13:44
0
4
Humanitarna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju SKB Mostar
0
1/9 Foto: FENA
2/9 Foto: FENA
3/9 Foto: FENA
4/9 Foto: FENA
5/9 Foto: FENA
6/9 Foto: FENA
7/9 Foto: FENA
8/9 Foto: FENA
9/9 Foto: FENA
U organizaciji Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru danas se održava humanitarno prodajna izložba radova pacijenata koja se već šestu godinu za redom upriličava u holu glavne bolnice na Bijelom Brijegu.
Kako je u izjavi za medije kazala specijalistkinja Klinike za psihijatriju dr. Ruža Miličević, na današnjoj izložbi svi zainteresirani mogu kupiti proizvode koje su ručno napravili pacijenti Klinike,a u sklopu radno-okupacijske i kreativne terapije. Riječ je o suvenirima i ukrasima s detaljima nadolazećih blagdana.

Po riječima dr. Miličević, u sklopu liječenja na Klinici za psihijatriju svim pacijentima je ponuđeno da sudjeluju u radno-okupacijskoj i kreativnoj terapiji. Tako u terapiji mogu sudjelovati pacijenti socijalne terapije, pacijenti odjela za kronično i produženo liječenje, pacijentima s odjela za ovisnosti, i pacijentima iz programa dnevne bolnice.

"Ova je terapija osmišljena tako da pacijenti, koji zbog svog psihičkog stanja trpe izoliranost, zapuštenost i odvojenost, smanjenu motivaciju i aktivnost, ostvare neke svoje kontakte s društvom. Naša iskustva na Odjelu s radno-okupacijskom i kreativnom terapijom su vrlo zadovoljavajuća. Većina pacijenta reagira pozitivno s većim samopoštovanjem i osjećajem ponosa kada znaju da su pridonijeli društvu", kazala je dr. Miličević.

Dodala kako su djelatnici Klinike za psihijatriju često i iznenađeni napretkom pacijenata.

"Iznenađeni smo koliko čovjek može dati od sebe kada mu se za to pruži prilika", zaključila je dr. Miličević.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: