BiH
0

Humanitarna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju SKB Mostar

FENA
(Foto: FENA)
U organizaciji Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru danas se održava humanitarno prodajna izložba radova pacijenata koja se već šestu godinu za redom upriličava u holu glavne bolnice na Bijelom Brijegu.

Kako je u izjavi za medije kazala specijalistkinja Klinike za psihijatriju dr. Ruža Miličević, na današnjoj izložbi svi zainteresirani mogu kupiti proizvode koje su ručno napravili pacijenti Klinike,a u sklopu radno-okupacijske i kreativne terapije. Riječ je o suvenirima i ukrasima s detaljima nadolazećih blagdana.

Po riječima dr. Miličević, u sklopu liječenja na Klinici za psihijatriju svim pacijentima je ponuđeno da sudjeluju u radno-okupacijskoj i kreativnoj terapiji. Tako u terapiji mogu sudjelovati pacijenti socijalne terapije, pacijenti odjela za kronično i produženo liječenje, pacijentima s odjela za ovisnosti, i pacijentima iz programa dnevne bolnice.

"Ova je terapija osmišljena tako da pacijenti, koji zbog svog psihičkog stanja trpe izoliranost, zapuštenost i odvojenost, smanjenu motivaciju i aktivnost, ostvare neke svoje kontakte s društvom. Naša iskustva na Odjelu s radno-okupacijskom i kreativnom terapijom su vrlo zadovoljavajuća. Većina pacijenta reagira pozitivno s većim samopoštovanjem i osjećajem ponosa kada znaju da su pridonijeli društvu", kazala je dr. Miličević.

Dodala kako su djelatnici Klinike za psihijatriju često i iznenađeni napretkom pacijenata.

"Iznenađeni smo koliko čovjek može dati od sebe kada mu se za to pruži prilika", zaključila je dr. Miličević.