{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HSP: Novi mandat Čovića u Predsjedništvu BiH dovest će do podjele države

18.6.2018. u 09:26
128
98
HSP: Novi mandat Čovića u Predsjedništvu BiH dovest će do podjele države
128
HSP: Novi mandat Čovića u Predsjedništvu BiH dovest će do podjele države
Predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović nikako ne treba dobiti novi mandat u Predsjedništvu BiH jer provodi prosrpsku politiku, saopćeno je iz Hrvatske stranke prava (HSP).
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Iz ove stranke navode da će Čović ukoliko bude ponovno reizabran dovest do podjele BiH i novog egzodusa Hrvata iz BiH kakav nije zapamćen niti u vrijeme vojskovođe Eugena Savojskog.

"U dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodigom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ima zadatak opstruirati sve integracijske projekte na državnoj razini te oslabiti Federaciju BiH kako bi se model pokazao nefunkcionalan, a zauzvrat mu je obećan neki 'mini entitet'. Međutim problem je što su Hrvati kao najmalobrojniji, i najviše stradali u Domovinskom ratu, pa i poraću, odlučili 'trbuhom za kruhom' otići iz BiH tako da će taj projekt u konačnici dobro doći za srpski narod u BiH ali ne i hrvatski puk. Čovićeva politika je dovela do poratnog egzodusa 200.000 Hrvata iz BiH u Hrvatsku i europske zemlje, a ukoliko nastavi sa prosrpskom politikom, dovest će nas Hrvate u BiH u status nacionalne manjine. Ukoliko Hrvati izgube status konstitutivnog naroda, neće dobiti niti mogućnost da pregovaraju o tom obećanom 'virtualnom entitetu'. Zbog toga se pitamo zašto smo mi Hrvati ratovali i zašto smo se borili?!", piše u saopćenju.

Dalje se ističe da je srpska politika krajnje licemjerna jer preko predsjednika Čovića traže da Srbi postanu konstitutivan narod u Federaciji BiH, a isto ne osiguravaju u svom teritoriju Republici Srpskoj.

"Gledajući po Mirovnom sporazumu iz Daytona, BiH je zajednička i krovna država u koji sva tri naroda imaju ista prava. Tamo nema konstitutivnosti i budući da Dodik stalno tvrdi da se drži Daytonskog mirovnog sporazuma i da je to 'sveto slovo', pitamo se zašto u ovom slučaju insistira na konstitutivnosti Srba u Federaciji BiH. Odgovor je vrlo jasan, Dodik preko Čovića zavađa Bošnjake i Hrvata u Federaciji BiH, i traži konstitutivnost za Srbe po kantonima kako bi sutra moga zaustaviti, vitalnim nacionalnim interesom, i obećani 'hrvatski entitet' u kantonima sa hrvatskom većinom.S druge strane jača Republiku Srpsku i utvrđuje granice tog entiteta, koji je nastao otimanjem hrvatske zemlje najviše u Posavini i protjerivanjem nesrpskog življa. Također, takvom politikom želi prebaciti probleme iz RS-a gdje su oni najviše izraženi i gdje se treba boriti za prava Bošnjaka i Hrvata, na teritorij Federacije BiH koji je svijetli primjer Daytonskog sporazuma i potpune integracije Bošnjaka i Hrvata", navode iz HSP-a.

Zaključuju da su u cijelom procesu Hrvati opet izigrani i prevareni, jer rade za tuđe interese i narode, a ne za sebe i svoj narod. Kako kažu, hrvatski dužnosnici i političari trebaju raditi za hrvatsku stvar, a ne biti vazali bilo Sarajevu bilo Banjoj Luci.

"Ako smo već ratovali za druge, možemo sada progledati i početi raditi za dobrobit hrvatskog puka u BiH. Nepromišljeni avanturist Eugen Savojski (18. stoljeće) spaljivanjem Sarajeva i odlaskom iz BiH poveo je sa sobom mnoštvo hrvatskog odnosno katoličkog puka tako da je u BiH ostalo najmanje Hrvata u povijesti ovih krajeva, i danas kao da se povijest ponavlja", navodi se u saopćenju HSP-a koje potpisuje predsjednik ove stranke Nikola Raguž.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: