BiH
0

HSP i Boljitak: Slušaj srce, spasi Posušje

Klix.ba
U prisustvu visokih dužnosnika HSP-a BiH, Boljitka, te istaknutih članova stranaka i velikog broja simpatizera u prepunom posuškom kinu sinoć je održan centralni skup Narodne stranke Radom za boljitak, na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće općinske izbore, te kandidat za načelnika Posušja Mate Pavković iz HSP-a BiH.

Ante Pavković-Šišović,vijećnik Boljitka i ponovni kandidat za lokalne izbore prisutnima se obratio kazavši da će se, ako ponovo bude izabran, kao i do sada boriti za mlade ljude, kako ne bi napuštali Posušje zbog nemogućnosti zapošljavanja.

"Posebnu pažnju ću posvetiti djeci s posebnim potrebama, socijalno ugroženim, unapređenju školstva, te svima onima kojima je potrebna pomoć za život dostojan čovjeka, a za koje se vladajući nisu brinuli, jer su se brinuli samo za sebe i svoje ciljeve. Naš cilj je poduprijeti gospodarstvo, stvaranjem ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta u sektoru poljoprivrede, ali i turizma, koji zbog izvanrednih prirodnih ljepota kojima obiluje općina Posušje itekako ima šansu da bude zamah razvoja općine. Proizvodnjom organski zdrave hrane s netaknutim resursima prirode i turizmom stvorile bi se prilike za zapošljavanje mladih"

Tokom večeri prisutnima se obratio Mate Pavković iz HSP BiH, kandidat za načelnika Posušja, te ustvrdio:

"Boli me kad me izdajnici nazivaju izdajnikom. To je laž, narod je itekako svjestan ko nas je izdao u ovih prethodnih 20-ak godina. Sporazum s Narodnom strankom Radom za boljitak o partnerstvu je jamstvo da ćemo imati načelnika u Posušju", dodao je Pavković i pozvao sve prisutne da iziđu na izbore 7. oktobra i napokon donesu promjene Posušju koje su itekako potrebne.

Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak je uveličao ovaj predizborni skup i poručio okupljenima:

"Bili smo predvodnici važnih pozitivnih promjena u našem društvu, i vjerujem kako ćemo biti predvodnici promjena, dvadeset dvogodišnje loše vladavine HDZ BiH i kako ćemo vratiti ugled i dostojanstvo Posušju, koji on zaslužuje", navodi se u saopćenju za javnost.