Hrvatsko zajedništvo traži popis stanovništva

F
FENA
29.10.2008. u 12:41
0
7
Hrvatsko zajedništvo traži popis stanovništva
0
Hrvatsko zajedništvo traži popis stanovništva
Hrvatsko zajedništvo poziva sve nadležne da se jasno očituju "o neizbježnosti popisa pučanstva u BiH".
"Popisom pučanstva stvorila bi se polazna osnova kako bi s jedne strane znali gdje smo i što nam je činiti, a s druge strane da bi smo dobili krvnu sliku vladavine u posljednjih petnaestak godina koja je praktično Hrvate u BiH svela na nacionalnu manjinu", navodi se u priopćenju iz Hrvatskog zajedništva.

Napominjući da su hrvatski i bošnjački članovi Doma naroda Parlamenta BiH protiv
bili protiv kada se glasalo o novom popisu pučanstva, iz te stranke navode da je bošnjačka vladajuća politika popis pučanstva odbila zbog "želje za unitarizacijom BiH", dok su hrvatski zastupnici to učinili očito "u namjernoj konfuznosti kako bi izbjegli 'očevid' koji bi predočio popis pučanstva".

"Ovim je osvjedočena vladavina HDZ-ova na bilo kojoj razini kao ona koja se održava jedino u stanju kad nemamo entiteta, kad nemamo medija, kad nemamo popisa pučanstva i kad nemamo bilo čega što bi bilo ustrojeno na slobodi, pravdi i istini. S druge strane kao političke metode nametnute cijelom društvu na području državotvorne zajednice BiH s većinskim hrvatskom življem očituju se strah, prijevara i ucjena kao model odnosa prema i ljudima i institucijama koji su nametnuli vladajući", navodi se u priopćenju iz Hrvatskog zajedništva.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: