Kritike Čoviću
23

Hrvatska stranka prava u BiH: Pored HDZ-a ne trebaju nam neprijatelji

Klix.ba
Nikola Raguž, predsjednik HSP-a
Nikola Raguž, predsjednik HSP-a
Hrvatska stranka prava, povodom medijskih natpisa o podjeli finansijskih sredstava za financiranje javnih i privatnih medija Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar smatra nastavkom političko-kriminalnog terora, siromašenja javnog preduzeća koje ionako grca pod teretom nepotističkih zapošljavanja.

Poručuju da je još više sramotno i skandalozno da o razmjerima izvlačenja javnog novca javnost doznaje iz medija i to zahvaljujući nezadovoljstvu pojedinih jer nisu zadovoljni podjelom financijskog kolača.

"Sadašnja i aktualna politička vlast s hrvatskim prefiksom pod svojim utjecajem i političkom šapom ima sva javna poduzeća u kojima Hrvati imaju svoje predstavnike, pa tako i aktualnog predsjednika Uprave HT d.d. Mostar kojeg su sami postavili. Umjesto razvoja ekonomije i stvaranja okruženja u kojem bi hrvatski čovjek i hrvatska mladost imali budućnost i ostajali na svojim stoljetnim ognjištima, atmosfera političkih ucjena, nekažnjivosti politički podobnih, siromašenja, postala je svakodnevica hrvatskog čovjeka, ali i svih koji žive u BiH", navodi se u saopćenju.

Pitaju se, je li to ono što nudi "stožerna" hrvatska stranka za čijeg mandata je zabilježen najveći mirnodopski egzodus Hrvata iz Bosne i Hercegovine?

"Kod takvih 'zaštitnika Hrvata', ne trebaju nam neprijatelji. Probudimo se iz ove nacionalne, društvene, političke i svake druge agonije koja uništava slobodnog hrvatskog čovjeka, a ognjišta im ostavlja pusta. HSP poručuje da uništenju hrvatskog nacionalnog bića, hrvatskih javnih poduzeća jednom zauvijek treba kazati - Dosta", zaključuje se u saopćenju Hrvatske stranke prava u BiH.