{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Demantirano podnošenje krivične prijave protiv Hadžihafizbegovića

A
14.10.2014. u 15:53
33
23
Hrvatska: Demantirano podnošenje krivične prijave protiv Hadžihafizbegovića
33
Hrvatska: Demantirano podnošenje krivične prijave protiv Hadžihafizbegovića
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba)
Iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke kao i iz državnih odvjetništava u Sisku i Kutini demantirali su informaciju da je podnesena krivična prijava protiv bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića koji je u nedjelju učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala hrvatska državljanka. 
Glasnogovornica PU Sisačko-moslavačke Sanja Kvasnička je za Anadoliju demantirala informaciju objavljenu u hrvatskim medijima da je protiv Hadžihafizbegovića podnesena krivična prijava. 

I informacije iz Županijskog državnog odvjetništva u Sisku također potvrđuju informaciju da protiv bh. glumca nije podnesena krivična prijava. 

Jadranka Huskić,  glasnogovornica i v.d. Županijskog državnog odvjetnika (ŽDO) u Sisku, te Marija Rukavina, državna odvjetnica u Kutini, demantirale su napise kako je protiv dvojice sudionika u nesreći, a jedan od njih je bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, pokrenuta krivična prijava koja bi bila upućena prema Državnom odvjetništvu u Kutini.

"Iz sisačke policije je navodno dana izjava da je podignuta krivična prijava, u ŽDO Sisak nije zaprimljena nikakva krivična prijava, niti je ŽDO u Sisku nadležno za rješavanje tog predmeta. Nadležno je općinsko državno odvjetništvo u Kutini, ako bi bila podnesena krivična prijava", izjavila je Huskić za Anadoliju.

Županijsko državno odvjetništvo Sisak je radilo uviđaj samo zato što se događaj desio u vrijeme njegova dežurstva.

Marija Rukavina, općinska državna odvjetnica u Kutini, koja je zadužena za slučaj prometne nesreće u kojoj je sudjelovao poznati bh. glumac, također je demantirala vijest kako je protiv ijednog sudionika u nesreći u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, podignuta krivična prijava od strane sisačke policije.

"Krivična prijava protiv gospodina Hadžihafizbegovića nije podignuta i nije zaprimljena u ovom državnom odvjetništvu. Ne znam otkud te informacije“, izjavila je općinska državna odvjetnica Rukavina u Kutini koja će preko službenih stranica objaviti i demantij te vijesti.

Policija nakon uviđaja i prikupljenih dokaza podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a rok za prijavu nije striktno određen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: