BiH
134

Hadžihafizbegović: Imam beskrajnu potrebu sresti se s porodicom Kuduz

Klix.ba
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba)
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba)
Proslavljeni bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, koji je prije nekoliko dana učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala 63-godišnja Ankica Kuduz iz Zagreba, oporavlja se u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu nakon operacije zbog povreda zadobijenih u nesreći.

Hadžihafizbegovića je u bolnici posjetila ekipa portala sbplus.hr, koja je bila zatečena onim što je vidjela. Glumac je bio evidentno skrhan zbog svega što se desilo.

"Prije nego bilo što kažem, želim izjaviti saučešće porodici gospođe Anice Kuduz. Osnovna misao koja kola mojom glavom je da je to nešto što me jako potreslo, ali, nažalost, ja nikakvu sliku ispred sebe nemam, osim jednog tunela, mraka. Ničega. To moje stanje, međutim, ničim ne umanjuje bol porodice koja je izgubila jednog svog člana", kazao je Hadžihafizbegović.

On se zahvalio svim ljekarima i medicinskom osoblju kako u Novoj Gradišci tako i ovdje u Slavonskom Brodu "na profesionalnosti i maksimalnoj ljudskoj pažnji koju su pokazali prema meni".

"Želim dodati da generalni osjećaj koji vlada mojom psihom jeste - prvo, beskrajna potreba da se sretnem s porodicom Kuduz i drugo, da se u cijelosti rasvijetle okolnosti pod kojima se nesreća dogodila", zaključio je Hadžihafizbegović.

Nesreća se dogodila na autocesti A3 iz Okučana prema Zagrebu, a policija još uvijek traga za vozačem koji je srušio signalizaciju koja je obilježavala radove na mostu. Na te znakove je autom naletio drugi vozač, te mu je pritom pukla guma.

Kada su on i dvije saputnice izašli da promijene gumu na vozilu, na njih je automobilom naletio Hadžihafizbegović. Od težine povreda Kuduz je preminula u bolnici u Novoj Gradišci.