{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Hrvati u BiH ne trebaju glasati u Hrvatskoj"

S
9.11.2009. u 13:57
0
14
"Hrvati u BiH ne trebaju glasati u Hrvatskoj"
0
"Hrvati u BiH ne trebaju glasati u Hrvatskoj"
Foto: Slobodna Dalmacija
Predsjednik Hrvatske narodne zajednice Milenko Brkić pozvao je danas sve Hrvate koji žive u Bosni i Hercegovini da ne sudjeluju niti u izborima niti u predizbornim aktivnostima oko predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.
“Hrvati koji žive u Bosni i Hercegovini moraju pokazati veću zrelost kada je u pitanju politički život koji izravno utječe na njihov svakodnevni život u BiH, a ne nasjedati na različite manipulacije i sudjelovati u biranju čelnika Republike Hrvatske. Bez obzira što u susjednoj državi većinski živi isti narod, s istom kulturom, istim jezikom, zajedničkom baštinom, Hrvati u BiH nemaju isti politički identitet kao Hrvati u Republici Hrvatskoj. Hrvati u Bosni i Hercegovini su građani ove države, i ne smiju dopustiti da, dok oni biraju predsjednika susjedne države, drugi se bore i umjesto njih odlučuju o njihovoj sudbini", kazao je Brkić.

On je dodao da se politička zrelost jednoga naroda ogleda ponajprije u činjenici poštovanja i čuvanja vlastitoga dostojanstva i identiteta.

"Vrijeme zanosa drugoga nacionalnoga preporoda prolazi i umjesto emocija, Hrvati u BiH moraju prvenstveno koristitirazum u svojim političkim odlukama”, naveo je on.

Hrvatska narodna zajednica poziva političke aktere iz Republike Hrvatske, kao i njihove ogranke ili političke partnere u BiH, da ne lobiraju među Hrvatima i drugim građanima Bosne i Hercegovine koji imaju državljanstvo Republike Hrvatske i tako pokažu da poštuju suverenitet i dostojanstvo hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: