{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hronična opstruktivna plućna bolest se može dijagnosticirati i pravovremeno liječiti

F
12.11.2012. u 16:40
0
1
Hronična opstruktivna plućna bolest se može dijagnosticirati i pravovremeno liječiti
0
Hronična opstruktivna plućna bolest se može dijagnosticirati i pravovremeno liječiti
Radi obilježavanja Svjetskog dana hronične opstruktivne plućne bolesti (HOPB) u BiH i podizanja svijesti o toj bolesti Respiratorno udruženje u BiH i Udruženje pulmologa Republike Srpske i KC Banja Luka u suradnji s GaxoSmithKline BiH organiziraju javne spirometrije (mjerenje plućne funkcije) za građane.
Ta akcija bit će održana u Sarajevu 13. novembra u Domu zdravlja Centar (Vrazova), Mostaru 14. novembra u Domu zdravlja Mostar, Tuzli 15. novembra u Domu zdravlja "Dr. Mustafa Šehović", te u BanjojLuci 16. novembra u Muzičkom paviljonu "Staklenac" u parku Petra Kočića.

Tokom javne spirometrije ljekari specijalisti pulmolozi će zainteresiranim građanima izmjeriti plućnu funkciju te pružiti odgovarajući savjet shodno spirometrijskom nalazu.

Na taj način se želi pacijentima s HOPB-om poslati optimistična poruka da se HOPB može uspješno dijagnosticirati i pravovremeno liječiti, da bi pacijenti s HOPB-om imali što bolji kvalitet života.

Svjetski dan hronične opstruktivne plućne bolesti ove godine obilježava se 14. novembra, širom svijeta pod motom "Nije prekasno!" u organizaciji Globalne inicijative za hroničnu opstruktivnu plućnu bolest, a u suradnji sa zdravstvenim radnicima i pacijentima koji žive s tom bolešću.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana HOPB-a je poboljšati suradnju između pacijenata s HOPB-om i zdravstvenih radnika, te podići svijest o toj bolesti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: