Majke ogorčene
37

Hotić: Dodik i Grujičić se ponose genocidom u Srebrenici, ne zna se koji je gori

Piše: A. Z.
Foto: Fotoarhiv/Klix.ba
Foto: Fotoarhiv/Klix.ba
Majke Srebrenice su ogoročene jer je predsjedniku RS Miloradu Dodiku uručeno najveće priznanje općine Srebrenica, Plaketa sa zlatnim grbom. Smatraju da niko na svijetu nije zaslužio bilo kakvu nagradu za Srebrenicu i da je ovaj potez potvrda da se Dodik i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić ponose genocidom.

"Ne zna se koji je gori, onaj šešeljevac načelnik Općine ili onaj koji podržava zločine i nasljednik je Karadžića. Nek im je u zdravlje ako nemaju pameti i obraza da se postide. Za Srebrenicu nema niko pravo da bude nagrađen, svako treba oboriti glavu kada se Srebrenica spomene. Diglo se zlo, ne znam šta hoće više. Kako ga nije sramota primiti nagradu. Šta je to on dao Srebrenici, što negira genocid, što je zabranio da se Banja Guber otvori da bi narod koji tamo živi imao neku korist. Od Grujičića ne očekujemo ništa bolje, on se inati. Zločinom se diče i ponose, neka im je ta nagrada na čast i još jedan orden za genocid", kazala nama je Kada Hotić, članica Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Podsjećamo, Dodik je nagradu primio u Srebrenici koju je posjetio povodom Dana općine. Bošnjaci se nisu složili s odlukom da dodik dobije plaketu koja je donesena na šestoj tematskoj sjednici Skupštine Općine Srebrenica, na prijedlog načelnika Općine. Tada su Bošnjaci napustili sjednicu, a oštre reakcije stigle su nakon svečanog uručenja nagrade. Bošnjaci se slažu da je sramno što je najveće priznanje općine uručeno osobi koja negira genocid.