Sarajevo
0

Hor za male i mlade "Suncokreti" prima nove članove

Sarajevo-x.com
Prijatelji dječijeg stvaralaštva u Sarajevu sada imaju priliku da se uključe u novi hor "Suncokret" za male (od četiri do sedam godina) i mlade (od sedam i više godina).

Rad "Suncokreta" je zasnovan na poticanju muzičke kreativnosti djece i potenciranju zdravog odrastanja u odnosu na sebe, prirodu i društvo u cjelini. Probe se održavaju u amfiteatru Franjevačkog međunarodnog studentskog centra od 19:00 do 20:00 sati, a prijem članova je otvoren do daljnjeg.

"Sa malim horom će se raditi kroz muzičku radionicu, muzičke igrokaze i recitale, a sa odraslom djecom prioritet će biti horsko pjevanje", najavljuje Nedžad Merdžanović, kao dugogodišnji muzičar sa iskustvom u radu sa djecom.

"Sarađivat ćemo sa renomiranim književnicima, pjesnicima, tekstopiscima, koji će za potrebe hora pisati pjesme koje će se snimati u profesionalnom muzičkom studiju", objašnjava umjetnički voditelj Suncokreta obrazlažući želju da talentovani mališani od najranije dobi nauče kako nastaju kvalitetna muzička djela. Polaznice i polaznici Suncokreta jednom mjesečno imat će radionice kroz koje će naučiti i nešto više iz svijeta muzike, ali i iz drugih oblasti kao što su scenska i likovna umjetnost, ekologija...

Nedžad Merdžanović iako je široj publici poznat kao frontman sarajevske grupe "Konvoj", već deceniju radi sa djecom, te im prenosi bogato muzičko iskustvo. Autor je muzike za brojne pozorišne predstave među kojima i one za djecu ("Kapetan Džon Piplfoks", "Vremenski tunel", "Mačak u čizmama", "Aladin", "Skapino", "Bura", "Bor visok do neba"...), te radijskih i TV-reklama.