{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Holanđani u posjeti GRAS-u: Moguća donacija autobusa

12.8.2013. u 14:30
27
23
Holanđani u posjeti GRAS-u: Moguća donacija autobusa
27
Holanđani u posjeti GRAS-u: Moguća donacija autobusa
U posjeti preduzeću GRAS prethodne sedmice boravili su predstavnik kompanije VDL Eindhoven Hans de Korte iz Holandije i broker za EBRD Hans Houtsman.
Goste je primio v.d. generalnog direktora preduzeća GRAS Omer Hadžiomerović sa pomoćnicima za saobraćaj i tehnička pitanja Hasanom Bašićem i Safetom Bradarcem.

Hadžiomerović i saradnici upoznali su goste sa stanjem u javnom gradskom prevozu, a naročito o pitanju voznog parka i tehničkih karakteristika vozila koje iziskuje konfiguracija terena u Sarajevu. Domaćini su iskazali veliku zahvalnost na donaciji tramvaja koje je preduzeću GRAS 2009. godine poklonilo Gradsko saobraćajno preduzeće GVB iz Amsterdama, a koji su još uvijek u saobraćaju u Sarajevu.

Poseban akcent u razgovoru dat je mogućoj donaciji autobusa od kompanije VDL i pomoći u dobijanju rezervnih dijelova za tramvaje od kompanije GVB. S ciljem dalje saradnje, gosti su se obavezali da će na osnovu dobijenih informacija, podataka i uvida u trenutno stanje u poslovanju preduzeća GRAS izraditi prijedlog mogućih rješenja određenih problema preduzeća i prijedlog za dobijanje pomoći Evropske banke za obnovu i razvoj, a s ciljem prevazilaženja trenutne situacije u preduzeću GRAS. Nakon toga razgovarat će se o mogućnostima i načinima saradnje Vlade KS, partnera iz Holandije i GRAS-a.

Ovom prilikom gosti su obišli depoe tramvajskog, trolejbuskog, autobuskog i minibuskog saobraćaja.

Istog dana Hadžiomerović, De Korte i Houtsman posjetili su ministra saobraćaja KS Jusufa Bubicu, koji je tom prilikom izrazio podršku svim inicijativama koje će donijeti dobrobiti preduzeća GRAS, saopćeno je iz ove firme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: