{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Holanđani u posjeti GRAS-u: Moguća donacija autobusa

12.8.2013. u 14:30
27
23
Holanđani u posjeti GRAS-u: Moguća donacija autobusa
27
Holanđani u posjeti GRAS-u: Moguća donacija autobusa
U posjeti preduzeću GRAS prethodne sedmice boravili su predstavnik kompanije VDL Eindhoven Hans de Korte iz Holandije i broker za EBRD Hans Houtsman.
Goste je primio v.d. generalnog direktora preduzeća GRAS Omer Hadžiomerović sa pomoćnicima za saobraćaj i tehnička pitanja Hasanom Bašićem i Safetom Bradarcem.

Hadžiomerović i saradnici upoznali su goste sa stanjem u javnom gradskom prevozu, a naročito o pitanju voznog parka i tehničkih karakteristika vozila koje iziskuje konfiguracija terena u Sarajevu. Domaćini su iskazali veliku zahvalnost na donaciji tramvaja koje je preduzeću GRAS 2009. godine poklonilo Gradsko saobraćajno preduzeće GVB iz Amsterdama, a koji su još uvijek u saobraćaju u Sarajevu.

Poseban akcent u razgovoru dat je mogućoj donaciji autobusa od kompanije VDL i pomoći u dobijanju rezervnih dijelova za tramvaje od kompanije GVB. S ciljem dalje saradnje, gosti su se obavezali da će na osnovu dobijenih informacija, podataka i uvida u trenutno stanje u poslovanju preduzeća GRAS izraditi prijedlog mogućih rješenja određenih problema preduzeća i prijedlog za dobijanje pomoći Evropske banke za obnovu i razvoj, a s ciljem prevazilaženja trenutne situacije u preduzeću GRAS. Nakon toga razgovarat će se o mogućnostima i načinima saradnje Vlade KS, partnera iz Holandije i GRAS-a.

Ovom prilikom gosti su obišli depoe tramvajskog, trolejbuskog, autobuskog i minibuskog saobraćaja.

Istog dana Hadžiomerović, De Korte i Houtsman posjetili su ministra saobraćaja KS Jusufa Bubicu, koji je tom prilikom izrazio podršku svim inicijativama koje će donijeti dobrobiti preduzeća GRAS, saopćeno je iz ove firme.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: