Komentari (227)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mnogo kenjaže da prostite. Nikada ali nikada nijedna reforma nije imala neutralan efekat nego se uvijek zavukla ruka još dublje ili radnicima ili poslodavcima a najčešće oboma da se namire uhljebi na budžetu. Ako žele rasterećenje privrede dovoljno je da smanje plate administraciji za 20% a uvedu dvije stope PDV kao svugdje u EU. Manja stopa za potrošnju a viša za luksuz. Bez poreznih razreda/klasa nema napretka a popis imovine svih u BiH prije toga.
@Nebi Nek platu u administraciji vežu za tu minimalnu 😂😂😂. Tamo gdje je san svakog nezaposlenog posao u državnoj upravi ili firmi, znaj odmah da tu nešto ne valja. Ljudi su davno rekli da, tamo gdje je plata veća u javnom sektoru nego u privatnog, cvjeta korupcija.
@Nebi Zadnji put digli minimalac 30 KM. I naravno poo zakonu i meni na banku legne vise za 30 km. sutradan na poslu kaze gazda svima dodjete mi po 30 km.
Bez 1000 km minimalca nema zivota u BOSNI.MORATE rasteretiti sve pocetnike i firme i dati im 2 godine da ne placaju doprinose i poreze. TO TAKO MORA BITI.LEGALIZUJTE MARIHUANU U TUZLI. Napravite AMSTERDAM od nje i imat cete 500 miliona eura godisnje prihoda od stranaca. BOSNA UMIRE.SARAJEVO NIJE BOSNA.
Zasto Sefik Dzaferovic ne najavi najvecu smotru ARBIH ili na ovom obiljezavanju ARBIH zasto nisu pozvali preko 5 hiljada vojnika minimalno da se pokaze otpor RS-u i da vide da smo spremni na sve. Ali njima je sad najveca briga kako odabrati sebi pozicije.
Kad oni u parlamentu postave sebi minimalac od 500 km. onda će razmišljati o povišici ostalima kao i sebi.
Mogu oni podic i na 1000 kad jos imamo poslodavce kojima radnici moraju vratiti dio onoga sto im uplati.
Daj boze, ali cisto sumnjam. A sta cemo s onim poslodavcima koji isplacuju minimalac pa traze od radnika da jedan dio iznosa vrati u firmu?
nikad radnicima i običnom narodu neće bit bolje sa ovim vladajućim strukturama, živi bili pa vidjeli tačka amin
ima li radnik ikakav prava u ovoj drzavi od minimaca plate ostalo na ruke kad se ode u penziju mozel drzava isto tamo radit penzija 350 stoje i jos na ruke 350 a gdje su prekovremeni idu praznici sad 1maj a radi se uredno
Neki će reći zakasnili su jedno 20 godina, međutim realno, troškovi života prije one krize 2007 godine su bili oko dva do tri puta niži, a plate otprilike kao i sad. Svi se sjećamo kruha od pola marke, pivo u kafiću bilo marka, kutija Drine meke isto marka, ulje bilo često ispod marke, gorivo čini mi se da je bilo oko 1.5 ili 1.6 KM itd. Znači u biti zakasnili su nekih desetak godina, minimalac je trebao odmah ići na 600 KM možda godinu poslije krize.
a vamo druga vijest da je voce i povrce poskupilo i da ce jos poskupiti i vise u ljeto...da nije žalosno bilo bi smiješno
Minimalac treba da bude 1000KM,smanjiti PDV na osnovne zivotne namirnice!
Dignu ti plate jos 50km od jednom krompir 5 km po kg
realna plata (najmanja) u ovoj državi bi trebala biti 1300 KM !!!!!!!!!!
a što ranije niste davali radnicima, nego su RMBAČILI po 14h dnevno za 350 KM, i treba svi da odu na zapad, nije raja hajvan pa da ih možete do vijeka handrit, dosta je bilo....... :(
pa nekih 9 stoja sa svim .... ne bi bilo lose
ako se SBB do glasanja o istome ne predomisli (sjetimo se kako se predomisliše i o koaliciji sa SDA, izmjenama Zakona o radu, izmjenama Zakona o akcizama , i brojnim drugim)
Ma ne znači stoja ništa na po' hiljade