Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne ljutimo se mi sto nam \"zamazu\" stakla vec sto su bezobrazni i nakace se na auto, pogotovo oni stariji jos vidi da je auto cisto i da nema potrebe i opet prilazi. Fuj!
Nevezano za sarajevski dnevni centar nego generalno, kada bi se vise paznje posvecivalo \"malim ulicnim peracima i prosjacima\" kojima nikako nije mjesto na ulici ili prihvatnom centru nego u SKOLI a njihovim roditeljima u ZATVORU, a manje uhljebljivanju strucnog osoblja u kojekakvim centrima, mozda bi \"mali\" i imali neke sanse u zivotu! Bas me interesuje koliko su postupaka oduzimanja roditeljskog prava pokrenuli strucnjaci u SA i ostalim gradovima protiv roditelja \"malenih\"?
Zaista toj ciganskoj populaciji ne vrijedi pomagati....sta sve drustvo uradi za njih, sta im se sve nudi : skolovanje, posao itd. Ali jok dusa na ulicu i kako doci do para guzovace....ma neka se gone u Rumuniju, Indiju, bilo gdje!!!!
i sad su ih vecinu protjerali nama
Citam postave Sto je Neoptuzuju se Srbi a Srbi u ovom slucaju jesu krivi Da nisu 1926-28 sve Rome i Zidove protjerali iz Beograda (uz obrazlozenje da prljaju grad), danas problema sa ulicnim peracima nebiste imali Barem ne ovog obima
Ako ih toliko voliš ,vodi ih kući svojoj. A nemoj od mojih leđa i od ionako mizerne plate da preko kojekakvih novih \"nameta\" od mene praviš sirotinju. Što se mene tiče ,svoju čitavu zaradu daj tim malim odmetnicima ,ali ,prestanite vi humanitarci da lobirate da od nas sirotinje pravite još veću sirotinju dok kod ovih romina kuće se pod oblake vinule od \"ugroženosti\" i \"siromaštva\"...
Nikada nisam niti jednom dala ni marku. Ne smatram to nacinom na koji se toj djeci moze pomoci. Ali ovaj centar to definitivno moze. Koliko vas je posjetilo centar? Pretpostavljam - niko! E vidite ja jesam i znam o cemu govorim.
svaki put kad das nekom cigancetu marku, znaj da si pomogla necijem sakacenju, trovanju, izrabljivanju, napadanju...... Zakon ponude i potraznje, dok god ima levata da daju oni ce to sve vise i vise raditi
Ja sto ne mogu ove humanitarke, sto nikad u zivotu nisu guzom maknule, osim kad ga treba razmaci da im se utjera prangija.
Ja apsolutno ne mogu povjerovati u ove komentare koje vidim ispod. iako se uglavnom suzdrzavam ovaj put moram reagovati. Koliko je roditelja medju vama komentatorima? Znate li da nisu ova djeca kriva sto su odgojena na taj nacin. Oni ne zive lagodno od tih \"1000 KM\" koje zarade! Oni su gladni a novac ide u tudje dzepove! Znate li da neke namjerno sakate da bi izazvali sazaljenje a da male bebe drogiraju apaurinima i sl. Zar zaista mislite da su takav zivot oni trazili?! Sva djeca imaju ista prava prema zakonu i svim relevantnim medjunarodnim konvencijama. Ogranicenost nasih ljudi je nevjerovatna. Kako oni mogu uopste ocekivati bilo kakvu buducnost kada nemaju obrazovanje i osnovne uslove za zivot? Ovi komentari su vise nego zastrasujuci. Evo u sta smo se pretvorili. Egocentricne manijake, kvazigradjane...FUJ
90% onih koji su dobili alternativni smjestaj imaju po dvije- tri kuce kupljene
Čekao ja majku pred supermarketom ,kad oko nje se stvori oko 5 maloljetnih romskih prosjaka ,koji su od nje tražili pare. Kada nije dala pare ,najstariji među njima je pljunuo i krenuo ju je tući. Tada sam reagirao i dotičnog kabadahiju sam zdrobio kako i dolikuje ,dok su se ostali njegovi \"pajtosi\" razbježali kao zečevi. Nakon kupovine izlazimo iz supermarketa ,kad policija stoji nam kraj automobila. Nakon par minuta razgovora ,policajac nam je rekao da u blizini ima kafić gdje stariji romi (valjda gazde toj djeci) čekaju da neko baš odgovori na teror njihovih \"uposlenih\" maloljetnika ,pa da onda oni čoporativno dođu da isprebijaju onog ko se usudio darnut im u djecu.. Iz razgovora sam shvatio da im policija ništa ne može (i ne smije) i od tada kad idem u supermarket nosim sa sobom pljucu ,za svaki slučaj... To nisu mali perači niti djeca - to su MONSTRUMI!!!
SVE U KOMORE!
Zna se o kojoj djeci se pise pa ste mogli i napisati da su romske pripadnosti a njihov predstavnik zeli da sjedi u precednistvu. Zasto vlasti ne kopiraju zapad po pitanju prosidbe ? Na zapadu i na te radnje se mora prvo platiti pausalni porez na odredjen teritori tj. nekoliko kvadratnih metara i ne smije izvan tog teritorija prositi. Neka pitaju Njemce za tarife, Njemci imaju razradjen sistem za prosce. Ima tu i nekoliko kuca/zgrada (ima kod Pazarica) gdje su romi zbrinuti, dobili su uredjene stanove da se socialno zbrinu pa su rasprodali namjestaj i sve sto se moglo prodati.
je jedan mali cigancic koji je \"tukao\"(malo prejaka rijec, al tako nekako) i napdao prolaznike na Ilidzi koji mu nisu htjeli dati novac... A isto bila je reportaza na tv-u, kako cigani (u ovom slucaju su bili iz Velike Britanije) imaju vile van grada..
Najgore je što kod nas nema ni ustanova, a ni volje u vlastima da se uhvati u koštac s ovim problemom. Npr. da je vlast kako treba, pa da svaki vid izrabljivanja djece kažnjava krivično te parmake koji vodaju djecu da prose, a djecu automatski oduzeti i da ih država školuje i napravi ljude od njih. Eh, al\' j.b.g. kad mi nismo ni D od države, onda nam ostaje jedino da mi kao građani ignorišemo tu djecu i ne dajemo im novac, jer taj novac ne ide toj djeci nego trbonjama koji ih drže u ropstvu. Ako je neko baš sažaljiv na dijete, nek\' mu da da jede, a ne novac!!
Upravu si sto posto!!! Ali kako dogovoriti ljudima. Kad bi svi tako mislili iskorjenili bismo ih bez problema. Sami bi se deložirali u Rumuniju, Bugarsku, ili ko zna gdje. Ovako samo nabijajmo g.u.zove raznim ceribašama i ostalim idiotima. A znam tačno da moraju skupiti kvotu dnevnu svaki od njih ili im nema kući taj dan! Te djukele treba pohapsiti, a jadnu djecu tek onda staviti u takav neki dom i dati im sve što treba da sebi dodju!