Vedrana Rudan
1

"Hoće li i Mladića uhvatiti tek kad baci štene u rijeku?"

Sarajevo-x.com
Vedrana Rudan
Vedrana Rudan
Hrvatska književnica Vedrana Rudan u svom tekstu u hrvatskom listu "Nacional" osvrnula se na nedavni slučaj djevojčice iz Bugojna koja je bacila štence u rijeku, što je izazvalo zgražavanje domaće i svjetske javnosti, a među njima i brojnih slavnih osoba.

Kontroverzna književnica piše da se " u Beha ovih dana dogodio prestrašan zločin. Svijet je na nogama. I Britanci i Ameri i Holanđani, čitava se Evropa, zgađena i užasnuta, trese. U Bugojnu je djevojčica, koja se možda zove a možda i ne zove Katja Puschnik, bacila u rijeku nekoliko živih štenaca".

Rudan nastavlja da je "taj zločin snimio njen brat zločinac i šutnuo snimku na You Tube i tako let sirotih štenaca unio u svaku kuću širom civilizirane kugle zemaljske. PETA, udruženje koja je strah i trepet za sve koji redovito ne češljaju svoje maltezere ili nose torbe od zmijske kože, zaurlala je do neba, smrt ubici ili tako nekako".

Podsjetila je Rudan da ovo nije prvi put da se u našoj zemlji dešavaju zločini.

"Doduše ne tako strašni. Neki od nas se sjećaju da se prije petnaest godina dogodila Srebrenica. U tom su gradu srpske zločinačke trupe, uz blagoslov holandskog bataljona i NATO-a koji nije mogao učiniti ništa "zbog lošeg vremena", ubile preko osam hiljada muslimana."

Ratko Mladić koji je bio na čelu eskadrona smrti nikad nije pronađen. Ove se godine obilježavala tužna godišnjica jednog od najstrašnijih zločina u istoriji Evrope. Svoje su zgražanje izrazili Sarkozy i Boris Tadić a Obama je rekao:"Rekao sam a i danas vjerujem da je užas Srebrenice mrlja na našoj savjesti."

"Dva bosanska zločina potresla su svijet a pred lice pravde izaći će samo zločinka. Ratko Mladić je u zemlju propao. Hoće li ta zvijer kojoj su iz sve snage pomagali Holanđani, a danas joj pomažu Ameri ikad odgovarati za svoj zločin? Neće jer je štiti PETA? Ili ipak hoće? Ako jednoga dana izmili iz svog brloga i baci štene u ledenu rijeku", piše Rudan.