{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HNS: Pronaći model za zajednički nastup stranaka na izborima

A
31.3.2014. u 16:12
0
16
HNS: Pronaći model za zajednički nastup stranaka na izborima
0
Nakon tematske rasprave, Hrvatski narodni sabor (HNS) danas je donio zaključak kako je nužno da sve hrvatske stranke, koje učestvuju u radu HNS-a, u sljedećih desetak dana još jednom razmotre modele i ciljeve zajedničkog nastupa na predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini.
Drugačiji metod funkcioniranja HNS-a od HDZ-a BiH i njegovog predsjednika Dragana Čovića ranije je isticao čelnik HDZ-a 1990 Martin Raguž, prema kojem u sastav HNS-a trebaju ući i sve važne institucije koje okupljaju Hrvate, od akademske do crkvene zajednice.

Prije dva dana i HKDU Čitluka najavio je izlazak iz HNS-a, jer Senat nije imao sluha za njihove zahtjeve da na opće izbore izađu u Zapadno-hercegovačkom kantonu samostalno, a na svim drugim nivoima na zajedničkoj listi HNS-a.

Oni su donijeli odluku da kompletna podružnica, zajedno sa sedam općinskih vijećnika, istupi iz HKDU-a i priključi se novom političkom pokretu koji u BiH osniva Savez za Hrvatsku.

Predsjedništvo HNS-a danas je jednoglasno usvojilo zaključke o poduzimanju zakonskih koraka o funkcioniranje javnih medija u BiH, kao i zaključak oko institucionalizacije HNS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: