Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gradjanski izborni zakon kao svugdje u Evropi. A dok ne predjemo na taj nacin glasanja ZELJKO KOMSIC 😉😉
Prvo presuda Zornic pa onda sve ostalo 😘😘
@Doggystyle potpuno se slazem neka bude kao u Svajcarskoj pametni ujkane 😘👍🏻
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
prvo rjesit sejdic i finci pa onda ljubic!
Ja koliko znam tzv Hrvatima tj bosanskim katolicima niko ne namece za koga ce glasati upravo isti rade suprotno!
A sta bi bilo primjereno??DNK test na izborima, zasebne glasacke kutije ili bjele trake na rukavu ??more mars morzu odvratni!
ima li presuda sejdić-finci iđe?
Doture ( ortopedU ) , da nisi ( namerno) zaboravio , da je ovo država , ravnopravnih: konstitutivnih naroda ( 3 komada) i ostalih( 1 komad) ... Eeeee , ajde molim te sada daj rešenje ( a da nije građanska) ?
djes to fasistu pitatati??
Znaci vaninstitucionalna jedinica hns kaze onima koji su u institucijama BiH da ne mogu davati prijedloge. Zanimljivo.
m.a.u ti grebemo ko uvjetujue?
Amerikanci u BiH nemaju prirodne prijatelje, jer Srbi iz Bih su pod uticajem Rusa, Bošnjaci su pod uticajem Turske, a Hrvati, oni se nešto furaju na Ameriku, ali Amerika ih je vazda zajebala i u susret izlazila muslimanima, dokidajući Hrvatima iz BiH jedno po jedno pravo preko svojih visokih predstavnika sve dok se nije pojavio paradoks da Bošnjaci mogu Hrvatima birati ljude u vlasti. Gđa Kormak to mirno gleda i fura svoj film dodvoravanja vjerskoj braći onih koji imaju naftu.
Doture , zaboravio si spomenuti ( tendeciozno) , da u ustavu piše; ...ravnopravni kostitutivni narodi(3) i ostali.. Dakle , i ostali su ravnopravni .. Dalje , zaboravio si pomenuti ( opet namerno) da su ostali dobili presude suda u Strazburu , koje su obavezujuće i vrhunarne u odnosu na domaće zakonodavstvo i ustav... Dalje , zaboravio si pomenuti ( naravno namerno) da se Izb.zakon tiće cele BiH , i nikako se ne može kao državna kategorija menati samo u FBiH...itd itd...
nigdje u Ustavu ne pise predstavnici naroda...nego pripadnici. Bitna je razlika, jer po tome Neko moze biti pripadnik a da nije predstavnik. Vi izvrcete stvari kako vama pase, sve u cilju izbora i politicke dominacije. kome cete dominirat kad se svi rasele???
Građanski Izborni zakon, jedna izborna jedinica , elektronsko glasanje , zakon o moranju izlaska na izbore i poštivanje ljudskih prava svim državljanima, jel puno tražim?
Kako to...da su katolici iz Madjarske..Madjari katolici iz Slovenije Slovenci.... katolici iz Albanije Albanci... katolici iz Njemacke...Njemci, katolici iz Norveske...Norvezani katolici iz Spanije...Spanci... katolici iz Italije... Italijani... a katolici iz Bosne i Hercegovine ..HRVATI?!?!...niti su rodjeni u Hrvatskoj, niti su im roditelji iz Hrvatske...niti je ovo ikada bila Hrvatsk, a ima ih dosta koji nikad nisu ni bili u Hrvatskoj?!
buraz pobrko si sve
hahaha a j@bes budale ba :)
Djaba Bošnjama sto su u 10 stranaka podjeljeni..."Mujo" je uvijek "Mujo" za svakog "COVICA- ustasu" ili "Vucica- cetnika"... makar taj isti "Mujo" sebe predstavljao ateistom, hrvatom, srbinom, pripadnikom ostalih....romom, jevrejom,,,uvjek ce biti i ostati BOSNJO..bez obzira dolazili iz SDP-a, SBB-a, NS...ide li na djumu ili ne, jede li svinjetinu ili ne...to je sve totalno ne bitno!
Zalosno je sto su samo "katolici"(5%) koji su Hercegovine i koji su uz to pripadnici HDZ-a.."PODOBNI"...svi ostali su "bosnjaci"...bez obzira odakle su i kao se zovu, i kako se izjasnjavaju?!....
Da je izborni zakon onakav kakav treba da bude, ovaj uhljeb od 92-ge i njegove kolege iz poslaničkog kluba HDZ-a bi mogli Parlament da vide samo na razglednici. Nisu oni poslanici. Oni su samo malo bolje plaćeni botovi koji ne služe nizašta drugo nego da reaguju "na zvonce". Kao stado ovaca.