Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne skrecu sa teme. Ljudi hoce svoje sudije kao i mi svoje. Ali Ustavni sud se mora uskladiti sa principima koje zahtijeva EU. Mi smo odavno podijeljena drzava po nacionalnoj osnovi. Nikad se od rata do danas nije radilo na povratku na prijeratna ognjista vec se raselilo i sto je ostalo po Evropi. BiH nije bosnjacka, ali je sda sve uradila da jedan dio bude homogeniziran danas. Sreca pa Amerika nije za fakticku podjelu drzave.
Slažem se.... s obzirom da svi biraju svoje politički podobne sudije i da je takav sistem, onda nema niko pravo da prigovara ovom drugom. Ili mijenjanje kompletnog sistema ili rad na onom kako je potpisano i dogovoreno
Pa normalno. Ustav nam nema gradjanski princip, a mi fol hocemo gradjanski. Ukovani smo u tor. Ali porazno je sto se sda svo vrijeme od rata borila da jos vise ostanemo u torovima, da imaju svako ima svoj teritorij da vlada i bogati se. A danas napadaju trojku koja kao daje nekome nesto i najveci su izdajnici, kao da je drzava samo bosnjacka. Ja znam da nije u redu da bilo koji narod drugome nekoga namece ili bira. Jednog dana ce to biti ok, ali danas po Ustavu ne.
Jest stat će na stranu onih koji ih pokušavaju preglasati na svakom koraku i svesti ih na razinu nacionalne manjine.
Vi hocete nesto sto branite Zidovima i Romima
Da su Bosnjaci fer ne bi birali Komsica Hrvatima. Zasto se onda cuditi da se ovo ni Hrvatima ne svidja?
DODIK JE SRUŠIO 2 STUBA DEJTONA I SADA IDU PREGOVARATI "OTVORENIH KARATA". MOŽEMO SAMO ZAMISLITI ŠTA JE MARFI SAVJETOVAO KONAKOVIĆA DA NPR. POPUSTE OKO U. SUDA I OTPUSTE 3 STRANE SUDIJE TE DA DODIKU NAMJESTE DRŽ. IMOVINU KAKO ON ŽELI. POTOM DA ČOVIĆU DAJU N. IZBORNI ZAKON ALI I DA SRUŠE "CIK". A ONDA DA TROJKAŠI JOŠ JEDNOM SLABODOBITNO IZAĐU I KAŽU: NAPRAVILI SMO HISTORIJSKI KOMPROMIS, BIH OSTAJE U ŽIVOTU.
Pa Čović je davno odbrao razbijanje BIH zajedno sa dodikom . Jedino ne razumijem Bošnjačku politiku koja eto daje ustupke hdz kako bi se popravili odnosi Bošnjaka i Hrvata, ali to je čista glupost jer su odnosi bili najbolji 92 pa su ipak ove hdz ustaše iza leđa napale Bošnjake, treba samo preglasati, ukiniti entitete , kantona pa da pregovaramo ...
HNS postoji samo na papiru,tu odlucuje samo jedan covjek a cije misljenje nije nista bolje od ovog sta Guto radi!!
Sve usto kao i i ratu: jedan te napada frontalno a drugi hinjski zabija nož u leđa.
Pa naravno da podrzava i u ratu su zajedno bili protiv nas odnosno da pojasnim veci su kvarnjaci hrvati nego srbi jer srbi sto misle oni i kazu jasno i glasno a hrvati gledaju kako ce nas s ledza napasti tako su nam 93 godine uradili kad su nam najpotrebniji bili oni nas napali to dobro zapamtite Bosnjaci
Nismo ni očekivali drugačije,došlo vrijeme da se za sva vremena razbije taj pakt više!!
Prevešćei ih Dodik i Čović žedne preko vode. A nema stranaca ide im u prilog.Samo poništenje svih antidejtonskih odluka RS. I to hitno.Ako prihvate drugu priču sve će razvodnit.A Nermin Njiva kaže da je dobar Dodik promjenio se.Glupa i izdajnička Trojka još nezna da Dodik i Čović rade u talu protiv BiH a po uputama komšija.
I tko će biti sudac ustavnog suda iz reda Hrvata, izbor hrvatskih ili bošnjačkih predstavnika, šta kažu?
Cuvajte rs jelda
Najbolje je vratiti 1995 izbrisati Dejton i Wašingtonski sporazum i naststaviti dalje pa ko pobjedi eto mu Bosne. Ovo je više muka. Uvjeravati Vas da idemo u EU i NATO ili Strance uvjeravati da vi ciljano i plnski gušite BiH. Nema ništa smisla... Samo rat to je poštenija borba od ovog.
a stigla pomoc od njiha iza ledza 😀 a vamo psi pricaju drugacije
Za 7 dana su svi u Hrvatskoj na sisi. I vi ste na istom nivou kao I oni sto su vam Vukovaru, Dubrovnik it'd ubijali. A jako vas puno ima da ste do podne svi u pm otisli
U Dejtonskom ustavu,entiteti su predviđeni kao prelazno rješenje.
Sta ste ocekivali oni bi opet sve isto ijedni i drugi da mogu ali nemogu. Mi imamo Drzavu kakva je takva je jedni je mi volimo, a to sto vi radite vas problem i Vrijeme vase Igre i Kriminala istice kao sto je I SDA isteklo !