Predstavnički dom PSBiH
9

Hitna sjednica o imenovanju Zorana Tegeltije zakazana za četvrtak

A. P.
Zoran Tegeltija (Foto: T. S./Klix.ba)
Zoran Tegeltija (Foto: T. S./Klix.ba)
Četvrta hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za četvrtak, 5. decembra 2019. godine s početkom u 10 sati.

Na dnevnom redu naći će se potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, imenovanje članova stalnih komisija Predstavničkog doma: Ustavnopravne komisije, Komisije za vanjske poslove, Komisije za vanjsku trgovinu i carine, Komisije za finansije i budžet, Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

Dan ranije zakazana je 12. sjednica Kolegija Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić ovu sjednicu je sazvao u srijedu, 4. decembra 2019. godine u 11 sati.

Na dnevnom redu Kolegija naći će se: Usvajanje Zapisnika 11. sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine; Dogovor o radu 4. hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH; Određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke inicijative Saše Magazinovića, koja glasi: "U skladu s članom 8. Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ('Službeni glasnik BiH', br. 79/14, 81/15, 97/15), podnosim poslaničku inicijativu kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da u roku od 30 dana donese dopunu Poslovnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, na način da se propiše jasno označavanje službenih vozila naljepnicom illi na drugi odgovarajući način kako bi učesnicima u saobraćaju, kao i građanima bilo jasno vidljivo da se radi o službenom vozilu i kojoj instituciji pripada, a sve u svrhu sprečavanja zloupotreba korištenja“, broj: 01-50-1-2011/19 od 19. 11. 2019; Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za period januar - april 2019, podnosilac: Predsjedništvo BiH, broj: 01,02-16-1-2023/19 od 20. 11. 2019;

Raspravljat će se i o utvrđivanju Kalendara aktivnosti Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za decembar 2019. i januar 2020; Međunarodnim aktivnostima; kao i tekućim pitanjima: a) Poslanička pitanja Damira Arnauta, upućena predsjedavajućem Predstavničkog doma: Poslaničko pitanje Damira Arnauta, upućeno predsjedavajućem i zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Sjednice kolegija domova nisu otvorene za prisustvo medija, navedeno je u saopćenju za javnost.