{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Himzo Selimović na čelu bh. policijskih tijela

S
9.3.2010. u 13:50
0
11
Himzo Selimović na čelu bh. policijskih tijela
0
Himzo Selimović na čelu bh. policijskih tijela
Himzo Selimović
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, na današnjoj sjedinici donijelo je Rješenje o imenovanju Himze Selimovića za direktora i Uroša Pene i Mile Jurića za zamjenike direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Vinko Dumančić je imenovan direktorom, a Enes Gačanin zamjenikom direktora Granične policije BiH. Zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) je Marko Dominković.
Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku da sjedište Direkcije za koordinaciju policijskih tijela bude u Sarajevu i da ova direkcija počne sa radom u roku od 90 dana, kao i Odluku da sjedište Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije bude u Istočnom Sarajevu.

Vijeće ministara će obezbjediti finansijska sredstva, prostor i sredstva za rad Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije iz budžetske rezerve za 2010. godinu, što će biti regulisano posebnim odlukama.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva pravde, donijelo je Odluku o imenovanju Radne grupe za izradu Amandmana na Ustav BiH i izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Uz ministre Barišu Čolaka, mr. sci. Sredoja Novića i dr. Selmu Cikotića u sastav Radne grupe u ime sedam klubova poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH imenovani su: Šefik Džaferović, Beriz Belkić, Branko Dokić, dr. Mirjana Malić, Velimir Jukić, Momčilo Novaković i Martin Raguž, te u ime tri kluba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH: Hazim Rančić, Ivo Miro Jović i Dušanka Majkić.

Radna grupa će, prema Akcionom planu za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine, do 15. marta ove godine održati konstituirajući sastanak i usvojiti poslovnik o radu.

Rok za pripremu nacrta amandmana na Ustav BiH je 29. mart, a za pripremu nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH je 15. april, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: