Druženje na Trgu slobode
205

Hiljade mališana proslavilo Dječiju novu godinu u Tuzli, odlično se zabavili uz Djeda Mraza

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nekoliko hiljada mališana skupa sa svojim roditeljima okupilo se danas na Trgu slobode u Tuzli, kako bi proslavili dječiju Novu godinu. Imali su priliku zabaviti se uz Djeda Mraza i animirane likove koji su za njih pripremili prigodan program.

Tradicionalna proslava Dječije nove godine upriličena je danas na Trgu slobode u Tuzli, na kojoj se okupio veliki broj najmlađih stanovnika. Mališani su se družili i zabavljali sa animatorima, uz najljepše dječije pjesme.


"Tradicionalno, u podnevnim satima obilježavamo Dječiju novu godinu, a posebno nas raduje da je izuzetno veliki broj naših najmlađih sugrađana i sugrađanki se okupio. Danas su djeca sa svojim osmijesima i grajom ukrasila naš trg, a mi smo im zauzvrat ponudili plesnu zabavu, nagradne igre i novogodišnje paketiće", kazala je za Klix.ba voditeljica Turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Današnju zabavu za malu raju uz Turističku zajednicu organizirala je i Gradska uprava Tuzle iz koje su ponosni na tradiciju koja postoji u ovom gradu već 16 godina.

"Željeli smo napraviti jedan dan u kojem će djeca biti u fokusu svih naših aktivnosti. Danas mi je srce prepuno sreće jer vidimo koliki broj djece se okupio skupa sa svojim roditeljima, djedovima i nenama. Svi skupa se družimo, veselimo, igramo i pjevamo te na zajednički način proslavljamo njihovu novu godinu. Ovo na još jedan način pokazuje koliko srce i koliko ljubavi Tuzla ima te je ovo nešto što se mora baštiniti i u budućnosti", izjavio je za Klix.ba vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić.

Za starije Tuzlake večeras od 19 sati slijedi zabavno-muzički program, odnosno javni doček Nove godine. U okviru programa, prisutne će zabavljati bend Big Brothers, Adi Šoše sa bendom Amila Loje, dok će kao zvijezde večeri nastupiti popularna grupa Zabranjeno pušenje. Kako nam je potvrđeno iz Turističke zajednice Tuzle, sve je spremno za javnu zabavu u "najluđoj noći".