|

Hiljade Bošnjaka prisustvovalo iftaru u Konjević Polju

Hiljade Bošnjaka prisustvovalo iftaru u Konjević Polju
533
Piše: M. N.
1.6.2019. u 23:03
140
komentara
533

dijeljenja
1/10 Foto: H. M./Klix.ba
2/10 Foto: H. M./Klix.ba
3/10 Foto: H. M./Klix.ba
4/10 Foto: H. M./Klix.ba
5/10 Foto: H. M./Klix.ba
6/10 Foto: H. M./Klix.ba
7/10 Foto: H. M./Klix.ba
8/10 Foto: H. M./Klix.ba
9/10 Foto: H. M./Klix.ba
10/10 Foto: H. M./Klix.ba
Hiljade Bošnjaka iz istočne, ali i drugih dijelova Bosne i Hercegovine, iftarilo je večeras u Konjević Polju na tradicionalnu iftaru "Bošnjaci na Drini" koji se održava četvrtu godinu zaredom.
Zajednički iftar organizuje Udruženja građana "Podrinje" kako bi u mjestu gdje se (uz općine Bratunac, Srebrenica, Zvornik i Vlasenica) dogodio genocid nad Bošnjacima u proteklom ratu, danas proslavio život.

Program je počeo recitacijom pjesme Alekse Šantića "Ostajte ovdje" koju je interpretirao glumac Irfan Kasumović, a tokom večeri izvođene su ilahije. Iftarsku večer uljepšao je i poznati pjevač Armin Muzaferija.

"Moramo svi više raditi da sačuvamo ovaj dio Bosne i Hercegovine, a ovako pokazujemo da nam je stalo i tako treba ostati. Nastavit ćemo tradiciju u narednim godinama. Nažalost, večeras nije došlo pet autobusa iz Tuzle zbog poplava koje su ih pogodile, ali mi koji smo ovdje zajednički ćemo iftariti i sačuvati ovu tradiciju", rekao je jedan od organizatora iftara Azmir Husić.

Iftaru su prisustvovali predstavnici kantonalnih, entitetskih i državnih vlasti i te predstavnici Islamske zajednice širom BiH.

Iftar je pripreman od prijepodnevnih sati na tradicionalni bosanski način, a zbog velikih količina kuhano je u kazanima.
Prijavi grešku


Komentari (140)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...