{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Higijenski servis KJKP Rad napokon dobio saglasnost za početak rada

11.3.2015. u 18:51
133
138
Higijenski servis KJKP Rad napokon dobio saglasnost za početak rada
133
Higijenski servis KJKP Rad napokon dobio saglasnost za početak rada
Foto: Arhiv/Klix.ba
Higijenski servis u sklopu KJKP Rad bi napokon trebao početi raditi. Saglasnost za rad servisa je dala Skupština Kantona Sarajevo.
Sljedeća procedura je da se odluka objavi u Službenim novinama, a nakon toga i da Skupština preduzeća Rad unese izmjene u Statut.

Nakon toga je potrebna registracija kod nadležnog suda i dozvola Općine Novi Grad za otvaranje Higijenskog servisa.

"Ta procedura ne bi trebala trajati dugo. Glavno je bilo da Skupština Kantona Sarajevo odobri rad servisa, a onda će sve biti lakše" rekao je za Klix.ba Ahmed Đipa, glasnogovornik KJKP Rad.

Đipa je dodao da je u ovom preduzeću sve spremno i da postoji mogućnost dogovora sa azilom u Prači u vezi sa smještajem pasa.

"To su najave za naredni period. U azilu u Prači ima mjesta, a jedini nedostatak Higijenskog servisa je što nema smještaj za pse koji se sklone sa ulica, zbog toga ćemo pokušati ostvariti dogovor sa azilom u Prači", dodao je Đipa.

Obučeno osoblje će hvatati pse lutalice, primjenjivati određeni tretman u zavisnosti od njihovog stanja, veterinari će ih pregledati i odlučiti da li su za eutanaziju ili smještaj u azil.

KJKP Rad je spreman, nabavljeno je specijalno vozilo za transport, oprema za hvatanje pasa i obučena je radna snaga koju predvodi veterinar. Ostalo je još da se definiše gdje smjestiti uhvaćene pse, a njihova lokacija bi mogla biti azil u Prači.

Za funkcionisanje Higijenskog servisa ove godine bi iz kantonalnog budžeta trebalo biti izdvojeno 680.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: