Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi smo mi osudjeni na propast sa ovim korumpiranim i nesposobnim politicarima.
E vala ako ti počneš širiti crnjake na Klix-u onda je sve osuđeno na propast, šta bi?
Kakvi crnjaci, nema predaje. Idemo dalje, u nove pobjede. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
nema vise seljaka u selima, postali smo globalno selo
Ljubinje je jedino mjesto u BiH u kome za vrijeme rata niko nije ubijen ili mucen jer je bioi druge nacionalnosti. Takodje nijedna kuca nije srusena ili zapaljena. Na zalost dzamiju su minirali dvojica ruskih dobrovoljaca koji su bili tu neko vrijeme. Ljubinjci svakoga bilo kad i bilo gdje mogu pogledati u oci. Samo smo branili svoje i to je to. Muslimani koji su otisli iz Ljubinja su morali otici, ne zbog Ljubinjaca, nego zbog kojekakvih sa strane i svi su vratili svoju imovinu nakon rata.
Sva su sela svugdje u svijetu osuđena na propast (osim ona eko, etno,..., samo za turizam). Mladi ljudi sve više i više idu ka gradovima, velikim gradovima, u potrazi za poslom, karijerom, uspjehom, obrazovanjem... Čak i manji gradovi, (znači ne sela i njive, nego pristojni gradići) su sve manje privlačni mladima, populacija tu je ugl 40+, ili djeca. Čim dođe vrijeme za fakultet i karijeru, tako mladi i odoše.
budimo realni, ko bi htio ovdje živjeti? :/
Opština nudi 500KM da ostanu, a oni daju sve što imaju da odu...
Pa kako ce biti kad su svi sišli u grad :D
Prelijepa Hercegovina...
Evo ja cu se oženiti imal gdje kakva sa parama haa ? :D
ovisi kako koja sela, tvrdnju temeljite na pustopoljinama istočne Hercegovine, dok u Zapadnoj život cvijeta, najveći natalitet u cijeloj BiH, autoput okrenut tamo, gusto naseljeno, turizam, Međugorje, blizina mora... okolica Neuma isto ima perspektivu...
Nadite mi curu i ja bi otiso zivjet tamo bez problema
polako, svi ce oni na selo doci....
Cuj 5 glava , pa da im dadnes 5 karti seljak voli biti gladan u gradu nego sit na selu joj ko ih nezna.
Odes u politiku i dobijes samo 4.5 smanjenih prosjecnih plata + povlastice i onda kazes kao pojedini klixovci eheehe. Kakvo selo kakvi bakraci. Bosanski kapitalizam na djelu.Kome se isplati ostati na selu u ovakvoj drzavi?
Zavisi kako ko razmislja , i da li selo napreduje... Ja kazem za svoje selo da smo giganti , imamo vocarsku proizvodnju veoma veliku , malo nas izvoz zeza al i to ce se sredit akb.... Al je fazon sto smo mi DC-i , nismo u federaciji a ni u gen.tv. RS-u... Jbg negdje se politicari bore za sela, a negdje ne.....
vazda bila vukojebina
zasto zlogumdzija i proncic nisu cestitali dan ARBiH?? Jeli oni ARBiH ne dozivljavaju svojom??? A, mozda kad bude dan genocidne vrs onda ce cestitati.
Ma lijepo je Ljubinje ali ima još pitoresknih, hercegovačkih, kamenih, napuštenih sela sa dugovječnim stanovnicima. Npr. okolica Stoca. Blagaja, sela Podveležja..... Btw, ovi članci o kulturno-historijskim spomenicima BiH i ove putopisno-socijalne reportaže su za svaku pohvalu.