BiH
0

Helikopter Oružanih snaga BiH oštetio motel "Magistrala"

FENA
U naselju Vila u općini Doboj, 18. maja oko 13.45 sati, prilikom niskog preleta helikoptera iznad naseljenog mjesta, usljed strujanja zraka došlo je do dizanja uzrak i oštećenja inventara motela ''Magistrala'' vlasništvo M. I. iz Doboja i oštećenja tri putnička motorna vozila.

Odmah po saznanju o događaju pripadnici Policijske stanice Doboj 1 osigurali su lice mjesta i o događaju upoznali dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj.

Nakon izvršenog uviđaja i preduzetih operativnih mjera i radnji utvrđeno je da je zbog niskog leta helikoptera Oružanih snaga BiH došlo do strujanja zraka, usljed čega je pokidana tenda iznad ulaza motela i dignuto uzrak pet suncobrana, koji su prilikom pada oštetili tri parkirana putnička motorna vozila.

U navedeno vrijeme na terasi motela bio je prisutan manji broj gostiju, od kojih niko nije povrijeđen.

Preduzetim operativnim mjerama i radnjama pripadnika Policijske stanice Doboj 1 utvrđeno je da je helikopterom upravljao pripadnik Oružanih snaga BiH koji će naknadno biti saslušan i, nakon utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere.