{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Helikopter EUFOR-a izvršio hitnu medicinsku evakuaciju

F
3.9.2011. u 10:07
0
6
Helikopter EUFOR-a izvršio hitnu medicinsku evakuaciju
0
Helikopter EUFOR-a izvršio hitnu medicinsku evakuaciju
Helikopter EUFOR-a iz baze Butmir u Sarajevu u petak je izvršio hitan transport teško povrijeđenog muškarca iz Bihaća u Tuzlu.
Nešto iza 11.00 sati, EUFOR je primio hitan zahtjev da se izvrši transport jednog pacijenta iz Bihaća do bolnice u Tuzli.

Muški pacijent star 31 godinu imao je 1. septembra saobraćajnu nesreću motociklom i zadobio teške povrede. Njegovo zdravstveno stanje upućivalo je na to da je neophodno specijalističko liječenje koje je moguće pružiti u bolnici u Tuzli.

Transport cestovnim putem nije dolazio u obzir zbog težine povreda koje je pacijent zadobio u nesreći. Zbog ozbiljnosti ovog slučaja, zamjenik komandanta EUFOR-a odobrio je da se upotrijebi EUFOR-ov helikopter tipa Bell iz sastava kontingenta Vojske Austrije.

Osoblje Glavne komande EUFOR-a je brzo reagiralo, stupilo u kontakt s obje bolnice i izvršilo potrebnu koordinaciju čitave operacije. Helikopter je uskoro poletio i pacijent je brzo prebačen u specijaliziranu bolnicu u Tuzli.

Tamo je bezbjedno stigao četiri sata nakon što je Glavnoj komandi EUFOR-a upućen zahtjev i sada mu se pruža odgovarajuća terapija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: