BiH
0

Helezu prijetio uposlenik Ministarstva za pitanje boraca

Klix.ba
Ministar Zukan Helez (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Ministar Zukan Helez (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Prije početka današnje sjednice, na zahtjev federalnog premijera Nermina Nikšića, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez upoznao je Vladu FBiH s ozbiljnim prijetnjama koje mu je uputio jedan uposlenik ovog ministarstva.

Vlada je najoštrije osudila ovakve prijetnje i, istovremeno, dala punu podršku ministru Helezu u nastavku procesa revizije korisnika braniteljskih prinadležnosti, što je jedna od ključnih obaveza koju je Vlada preuzela Pismom namjere MMF-u, a s čim je upoznat i Parlament FBiH.

Vlada je zauzela stav da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, preko Federalne uprave policije, treba pokrenuti cjelovitu i temeljitu istragu o ovom slučaju. Vlada je, također, još jednom podcrtala svoje opredjeljenje da će u postupku revizije osigurati da legalni korisnici i dalje uživaju svoje pravo, a da će nastaviti izvoditi iz ovog prava sve koji su ga ostvarili na nelegalan način. Vlada će i dalje insistirati na odgovornosti svih koji su omogućili nelegalno uvođenje korisnika u pravo, saopćeno je iz Vlade FBiH.